FRA: PSŽ drma ozbiljna kriza, novi poraz!

I ponovo odložena šampionska žurka - najveći poraz tek sledi?! Vahid Halihodžić i Nant nadigrali desetkovane Svece. . .

Fudbal 17.04.2019 | 21:55
FRA: PSŽ drma ozbiljna kriza, novi poraz!
Bez obzira na drugu vezanu titulu koja će sasvim sigurno uslediti, šestu otkako je klub preuzeo Naser Al Kelaifi, ostaće gorak ukus u ustima navijača Pari Sen Žermena posle ove sezone. Ne samo da primarni cilj nije ispunjen - a to je korak napred u Ligi šampiona - već su u finišu Lige 1 pale takve dve šamarčine da se od "promaje" zaljuljao Ajfelov toranj. PSŽ-ovu mrežu za vikend je do vrha napunio Lil (5:1), a evo večeras i Nant - 3:2. Osim prestiža Kanarincima ovaj trijumf ne znači mnogo, ali zato neuspeh Svetaca znači novo odlaganje šampionske žurke. 

Da sve bude gore po Tomasa Tuhela i njegove momke nadigrao ih je Vahid Halihodžić, ne baš omiljena osoba u Parizu, čovek koji je na sva usta isprozivao i nemačakog stručnjaka i njegov tim, za amaterizam u pristupu i priprepi utakmice sa Mančester Junajtedom. 

Ono što je odmah upalo u oči i definitivno pokazuje da mnogo toga ne štima u PSŽ-u jeste izostavljanje iz tima Kilijana Mbapea. Mediji jesu najavili da će mladi as biti izbačen iz ekipe zbog "jakih" izjava posle Lila, ali činjenica da Tuhel nije imao dovoljno igrača za klupu - dvojica nedostajala - a opet nije uvrstio u protokol Mbapea govori da je njihov odnos ozbiljno zahladneo. 

Posle svega, najveći poraz PSŽ bi zapravo tek mogao da doživi- A to nisu ni šamari Lila i Nanta, niti eliminacija od Mančester Junajteda - to bi bio odlazak Kilijana Mbapea iz Pariza. Što posle svega uopšte ne izgleda nerealno. 

Tuhel večeras nije mogao da računa na nekoliko najvećih zvezda - pored Mabpea izostali su Nejmar, Di Marija, Kavani, Tijago Silva, Verati, Markinjos, Menije, Bernat - ali to svakako ne umanjuje pobedu Kanarinaca. Pogotovo što su je ostvarili nakon vođstva PSŽ-a i prelepof pogotka Danija Alvesa, koji na pisihološkom planu ubio i mnogo ozbiljnije ekipe. 

Preokret Nanta kreirao je dvostruki strelac Dijego Karlos, štoper iz Brazila, odnosno strelac gola za 2:1,Abdul Varis. 

Mladi Turčin Mehetan Gudžlu u sudijskoj nadoknadi samo je ublažio poraz Parižana...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ne

18.04.2019 09:03

lupajte! Igrale su rezerve.

ODGOVORITE