ITA: Lacio obradovao Mihu, De Paul se obrukao!

Pobjedom nad Udinezeom fudbaleri Lacija ponovo se uključili u borbu za Ligu šampiona i ostavili "zebre“ na samo tri boda od zone ispadanja.  Lacio zaustavio pad, Liga šampiona je još daleko.  Udineze pao na Olimpiku drugi put u četiri dana - 2:0.

Fudbal 17.04.2019 | 21:45
ITA: Lacio obradovao Mihu, De Paul se obrukao!
Uspeo je Lacio da zaustavi slobodan pad na tabeli i trijumfuje posle tri utakmice posta, ali pobeda nad Udinezeom od 2:0 u zaostalom meču Serije A poslužiće mu samo za kratkotrajan popravak reaspoloženja. Previše su kikseva napravili puleni Simonea Inzagija u protekle dve nedelje, pa kada se podvuče crta posle 32. kola tri boda ih deli od pozicije broj četiri i Lige šampiona, koju je zaposeo Milan.

Udineze je pružio dobar otpor večeras, ali drugi put u četiri dana izgubili su na Olimpiku, opet posle sopstevnih gluposti. Ako nisu useli da spreče Filipea Kaiseda da lukavim udarcem donese vođstvo domaćinu u 21. minutu, onda su mogli bar da ne pogode svoju mrežu u 24. posle reakcije nespretnogSandra i tako olakšaju Laciju put do bodova. Užasno je Brazilac reagovao posle kornera, pa su i Rimljani bili zahvalni.

Uspeo je Lacio da postine i treći gol u prvom poluvremenu i to u poslednjem minutu, ali ga je glavni arbitar poništio na intervenciju VAR-a zbog igranja rukom.

Gosti, koje odlično predvodi Igor Tudor, imali sui šansu da se vrate u meč početkom drugog dela. Senad Lulić je neporezno faulirao protivnika, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Ipak, najbolji fudbaler Udinezea Rodrigo De Paul loše je šutirao, Tomas Strakoša mu pročitao udarac u 52. minutu pa je mreža Lacijala ostala netaknuta.

Domaćin je u drugom poluvremenu rutinski priveo utakmicu kraju, održao prednost iz prvih 45 minuta i zabeležio trijumf. Igrao je i Sergej Milinković Savić svih 90 minuta za Lacio i imao nekoliko dobrih poteza. Najbolji pojedinac susreta definitivno je bio Ćiro Imobile koji je majstorski dirigovao igrom Rimljana, ali nije imao sreće da se upiše u strelce i pored nekoliko prilika u kojima se našao. 

Odloženi meč 25. kola Serije A bila je idealna prilika za Lacio da se vrati u trku za Ligu šampiona i Rimljani su znali da iskoriste ovaj „zicer“.

Lacio je na svom Olimpiku savladao Udineze rezultatom 2:0 i osmom pobjedom u posljednjih devet utakmica protiv "zebri“ prišao četvrtoplasiranom Milanu na samo tri boda.

Bila je to posljednja prilika da "lacijali“, koji su u prethodna tri meča upisali dva poraza i remi, uhvate priključak pa ne čudi što su Rimljani od samog početka jurnuli ka golu gostiju.

Prvo je priprijetio Imobile, potom je Badu pogodio prečku u 20. minutu, a samo minut kasnije Kaisedo je preciznim udarcem od  stativu zatresao mrežu i doveo domaće u vođstvo.

Već u 24. minutu sve je bilo riješeno.

Poslije kornera domaćih Sandro je u petercu pokušao da otkloni opasnost ali se lopta od njega odbila u mrežu za vođstvo Lacija 2:0.

U finišu prvog poluvremena ekioa Simonea inzagija stigla je i do trećeg pogotka, ovog puta pogodio je Aćerbi poslije gužva u petercu, ali je gol poništen zbog igranja rukom Sergeja Milinkovića-Savića, koji je asistirao štoperu domaćih.

Ekipa iz Udina imala je inicijativu u drugom poluvremenu, ali bilo je teško vratiti se u igru poslije, posebno poslije promašenog jedanaesterca u 52. minutu.

Senad Lulić skrivio je penal i dao priliku Rodrigu De Paulu da postigne deseti gol u Seriji A, ali momak za kojeg se interesuju brojni evropski klubovi se obrukao.

Tomas Strakoša odbranio je udarac najboljeg fudbalera Udinezea i sačuvao svoju mrežu.

Petnaesti trijumf Lacija u sezoni kojim se popeo na sedmu poziciju obradovao je ne samo  Inzagija, već i trenera Bolonje, Sinišu Mihajlovića.

Pobjeda kluba za koji je odigrao šest sezona i okitio se titulom prvaka italije ostavila je Udineze na samo tri boda od zone ispadanja, odnosno na samo bod više od Bolonje, koja je stepenicu iznad "provalije".

Zaostali meč 25. kola Serije A

Lacio – Udineze 2:0 (2.0)
/Kaisedo 21, Sandro 24 autogol/

Tabela: Juventus 84, Napoli 67, Inter 60, Milan 55, Roma 54, Atalanta 53, Lacio 52, Torino 50, Sampdorija 48, Fiorentina 40, Sasuolo 37, Kaljari 37, SPAL 35, Parma 35, Đenova 34, Udineze 32, Bolonja 31, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 11*

*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar