MZT na korak od povratka u ABA ligu!

Makedonci porazili Zadar u gostima - 89:83.  "Brejk" u Zadru: MZT na korak do ABA lige.  Makedonski tim ostvario važan trijumf u borbi za povratak u najviši regionalni rang.

Košarka 17.04.2019 | 20:55
MZT na korak od povratka u ABA ligu!
MZT iz Skoplja je poveo sa 1:0 u baraž okršaju za opstanak u ABA ligi. Makedonski predstavnik savladao je kao gost Zadar u Areni Krešimir Ćosić sa 89:83, pa mu je za povratak na Jadran potrebna još samo jedna pobeda pred svojom publikom u drugoj utakmici.

Od samog početka Makedonci su bili bolji, a već posle četiri minuta igre napravili su dvocifrenu razliku (17:5). Nisu se gosti zaustavljali, do odlaska na odmor samo su uvećavali prednost, a u jednom trenutku MZT je vodio i sa čak 21 poenom razlike (47:26) u 15. minutu.

Zadrani nisu bili raspoloženi večeras, prekasno su se probudili u drugom poluvremenu pa su na kraju uspeli samo da izbegnu ubedljiviji poraz. Najefikasniji u redovima MZT-a bili su Bojić sa 24 i Vudard sa 22 poena, dok je na drugoj strani u redovima poraženog tima Luka Božić ubacio 19 poena. 

Sledeći meč ovh rival igra se u Skoplju u utorak 23. aprila, a pobednik serije je ekipa koja prva dođe do dva trijumfa.

Počelo je "brejkom"!

U prvom meču baraža za popunu Prve ABA lige, MZT Skoplje je ostvario važan trijumf. Još dva ga dele od povratka u prvi rang:

Zadar - MZT 83:89 (18:30, 18:27, 25:22, 22:10)

Poraženi finalista ABA 2 plej-ofa utišao je dvoranu "Krešimir Ćosić" odigravši sjajno prvi deo meča, u kojem je i zakoračio ka trijumfu.

Srpski krilni centar Andrija Bojić bio je najefikasniji u ekipi iz Skoplja sa 24 poena (uz devet skokova), a pratio ga je američki bek Džejms Vudard sa 19.

Domaći tim, koji je na momente bio izviždan od svojih navijača, nije uspeo da u drugom delu meča "izvadi fleke" sa otvaranja utakmice, iako se Luka Božić (19 poena) trudio da MZT ne povede u seriji za mesto u ABA ligi.

Drugi meč serije na programu je 23. aprila u Skoplju od 18 sati, a eventualna majstorica igraće se opet u Dalmaciji, 30. aprila u 17 časova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar