MK: Iznenađenje - Lajović izbacio Gofana!

Lajović preslišao Gofana za osminu finala Monte Karla! Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Belgijanca David Gofana sa 2-0 u setovima u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu.

Tenis 17.04.2019 | 19:15
MK: Iznenađenje - Lajović izbacio Gofana!
Lajović je nastavio da pruža fantastične rezultate pobedivšiu 21. tenisera sveta, a nekada člana Top 10, po setovima sa 6:3, 6:4.

Ovo je druga velika pobeda Dušana na nekom od Mastersa, pošto je u Majamiju krajem marta savladao Japanca Keija Nišikorija.

Dušan je leteo po terenu i dominirao u prvom setu. Dobro je servirao, a prilikom riterna u svakom poenu pritiskao Gofana. To je rezultovalo time da je Gofan uspeo da osvojio samo jedan od prva tri servis gema, a u tom jednom gemu je morao da spasi četiri brejk lopte.

Belgijanac je uspeo da oduzme servis Lajoviću jedanput, ali mu to nije bilo dovoljno za preokret.

U drugom setu Gofan je počeo bolje nego u prvom, pa je prvi došao do brejka. To kao da je razljutilo Ducija, koji je napravio dva sukcesivna brejka i poveo sa 4:2.

Do kraja seta David je uspeo da osvojio oba svoja gema, ali ne i da pripreti tokom Lajovićevih.

U osmini finala Monte Karla Lajović će imati veliki izazov pred sobom, s obzirom da će ra zivala imati Austrijanca Dominika Tima.

Za jedno od iznenađenja ne samo današnjeg dana već i cele druge runde ATP turnira u Monte Karlu pobrinuo se Srbin - Dušan Lajović.

Naš teniser eliminisao je favorita Belgijanca Davida Gofana, inače 21. igrača sveta, trijumfom od 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Zasluženo, Lajović je odigrao sjajan meč i nijednog trenutka nije dozvolio protivniku da se vrati u život iako je Belgijanac to pokušavao.

Lajović je u prvom setu lako stigao do prednosti od 3:0 (napravio brejk u drugom gemu) i za nekih 40 minuta poveo sa 1:0. Nešto napetiji meč gledali smo u drugom setu. Iako su razmenili po brejk u drugom i trećem gemu, Srbin je napravio još jedan u petom i trasirao sebi put ka konačnom trijumfu.

Odlično je Dušan servirao danas, naporavio mnogo manje grešaka od rivala, a Gofan nije imao rešenja za njegove dobre udarce.  

Protivnik Dušana Lajovića u osmini finala turnira u Monte Karlu biće Austrijanac Dominik Tim.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar