MK: Nole na nepoznatog Amera, Rafa ubjedljiv!

Najbolji teniser sveta u trećoj rundi Monte Karla igraće protiv 65. igrača sveta Tejlora Frica.  Svoj na svome - Nadal prepustio Bautisti dva gema! Odličan meč španskog tenisera na turniru u Monte Karlu.

Tenis 17.04.2019 | 19:00
MK: Nole na nepoznatog Amera, Rafa ubjedljiv!
Novak Đoković dobrano se namučio u prvom meču mastersa u Monte Karlu. Srpski teniser izvojevao je pobedu posle teške borbe sa Filipom Kolšrajberom - 6:3, 4:6, 6:4.

Najbolji teniser sveta, koji je dva puta osvajao pehar u Monaku, priznao je da se osećao "malo zarđalo", ali i da je bio nervozan jer mu je Nemac nedavno u Indijan Velsu "uzeo meru".

Kao potizivnu stvar Novak je izdvojio to što je proveo dosta vremena na terenu, što je dobro za adaptaciju na sezonu šljake, podloge koja iziskuje poseban način igre.

"Moram da igram bolje, svoju igru, ako želim daleko da doguram na turniru", poručio je Đoković.

Priliku da poboljša elemente igre i prilagodi ih sporoj podlozi imaće već u četvrtak kada ga očekuje duel treće runde. Zadatak će mu biti otežan jer će igrati protiv rivala sa kojim se nikada ranije nije susretao.

Đokovićev protivnik biće Tejlor Heri Fric, 21-godišnji američki teniser, trenutno 65. na svetskoj rang listi.

Fricu je u prvom kolu Žo Vilfred Conga predao duel u drugom setu posle 50 minuta igre, a onda je u drugoj rundi pobedio 24. igrača sveta Dijega Švarcmana iz Argentine u dva seta - 6:4, 6:2.

Amerikancu je to prvo učešće u karijeri na mastersu u Monte Karlu, još nije osvojio nijedan ATP turnir, a ove godine najveći uspeh mu je osvajanje čelindžera u Njuport Biču. Stigao je i do četvrtfinala turnira u Oklendu, a igrao je i u trećoj rundi na Australijan Openu, gde ga je zaustavio Rodžer Federer.

Svoj na svome - Rafael Nadal uživa da igra na svojoj šljaci i to mu dobro ide. Danas je počeo turnir u Monte Karlu i u prvom meču u sezoni na zemljanoj podlozi deklasirao je zemljaka Roberta Bautistu-Aguta sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:1.

Rezultat sve sam govori za sebe, Nadal je odigrao vrhunski meč, spasio je pet brejk lopti, imao je čak 74% dobijenih poena na drugi servis, reternirao je u svom stilu i sve mu je to donelo ovaj trijumf. Meč je trajao samo 77 minuta.

Imao je Španac osam brejk lopti, iskoristio je pet i prilično ubedljivo počistio sa terena svog sunarodnika koji je sve samo nije teniser koga ćete lako dobiti ovim rezultatom.

Rival Nadalu u osmini finala biće mu bolji iz duela između Nemca Štrufa i Grka Dimitrova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar