Zvanično: Ajntraht otkupio Luku Jovića!

Ugovor do 2023. godine! Luka Jović više nije fudbaler Benfike! Ugovor na četiri godine, ali moguće je da "na papiru" bude fudbaler Frankfurta samo dva meseca. . .

Fudbal 18.04.2019 | 13:00
Zvanično: Ajntraht otkupio Luku Jovića!
Luka Jović je od danas i zvanično novi fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta. Četvrtfinalista Lige Evrope objavio je da je iskoristio pravo otkupa fudbalera koji je nastupao na pozajmici iz Benfike, s tim da se na sajtu Orlova ne navodi koliko je plaćeno za dolazak srpskog reprezentativca.

U medijima se spekuliše o sumi od 6.000.000 evra i 20 odsto koji pripadaju Benfiki od sledeće prodaje, a srpski reprezentativac je potpisao ugovor s Ajntrahtom do 30. juna 2023. godine.

"Lukin razvoj u Frankfurtu pričinjava veliko zadovoljstvo svima nama u klubu. Nijednog trenutka nismo dovodili u ptianje želju da hoćemo da ga dugoročno vežemo za Ajntraht. Jović je fudbaler sa izvanrednim fudbalskim karakteristikama, a za nas je jako važno to što smo ga otkupili", izjavio je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Podsetimo, Luka Jović je stigao u Frankfurt kao 19-godišnjak u leto 2017. godine iz Lisabona. U svojoj premijernoj sezoni u Bundesligi postigao je osam golova na 22 utakmice, a bio je strelac i u polufinalu Kupa Nemačke protiv Šalkea što je bio uvod u osvajajnje trofeja. Ove sezone Srbin je postigao 25 golova u Bundesligi i Ligi Evrope.

Mali deo od obeštečenja koje je plaćeno Benfici pripašće i Crvenoj zvezdi, ali radi se o simboličnoj sumi na ime trening kompenzacije od oko tri odsto.

Posao veka za Ajntraht!

Klub iz Frankfurta je konačno aktivirao klauzulu u ugovoru o pozajmici Luke Jovića iz Benfike i otkupio sjajnog srpskog napadača za samo SEDAM miliona evra, a novopotpisani sporazum važi do juna 2023. godine.

Prethodne dve godine je Jović nosio dres Frankfurta kao pozajmljeni fudbaler Benfike, a u timu iz Lisabona sigurno žale za njim pošto će Nemci tek zaraditi...

Za Jovića su zainteresovani Barselona, Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen i mnogi drugi bogati klubovi, a neće biti iznenađenje ni ako samo dva-tri meseca bude pod zvaničnim ugovorom sa Frankfurtom i potom bude prodat za deset puta veći novac!

Spominje se suma od oko 75 miliona evra, a videćemo da li će Frankfurt i sam Jović odoleti tim ponudama ili će se njihova saradnja završiti već ovog leta.

"On je neverovatno napredovao. Nijednog trenutka nije bilo sporno da li ga želimo u klubu... On je igrač strašnog potencijala i drago mi je što smo završili ovaj posao", kazao je sportski direktor kluba Fredi Bobić koji je Jovića pratio još dok je igrao u Crvenoj zvezdi.

Ove sezone je odigrao 40 mečeva za Frankfurt u svim takmičenjima i postigao 25 pogodaka uz još sedam asitencija. Ukupno, za Ajntraht je postigao 34 gola u 67 mečeva.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar