Inter ima fenomenalnog drugog golmana!

Šta uraditi sa njim, a ne zažaliti? Nerazuri moraju da preseku.

Fudbal 18.04.2019 | 12:00
Inter ima fenomenalnog drugog golmana!
Jedna od retkih pozicija u Interovom timu koja nije sporna prethodnih sezona je golmanska. SamirHandanović je verovatno najpouzdaniji član Nerazura u poslednjih nekoliko godina. Brani sjajno, često spasava Inter i njegova pozicija nije sporna.

Međutim, Inter sada ulazi u problem jer ima i drugog sjajnog golmana.Tačnije, nema ga baš u svom vlasništvu ali može da ga dovede.

Mladi rumunski golman Andrej Radu (21) blista ove sezone u dresu Đenove koja ga je letos dovela iz Intera na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 9.000.000 evra. S obzirom da je Radu oduševio sjajnim partijama, Đenova će ga sigurno otkupiti i taj čin je samo formalnost.

Međutim, Inter se zaštitio povratnom kaluzulom po kojoj može automatski da vrati Radua po fiksnoj ceni od 12.000.000 evra. Ta cena važi za ovu godinu, a sledeće godine je već skuplja i iznosi 15.000.000 evra. Zato Nerazuri ozbiljno razmišljaju da odmah aktivirajiu povratnu klauzulu i da kasnije ne plaćaju veću cenu.

Ali problem je šta da rade sa Raduom?

Handanović ima 34 godine i još dve godine ugovora. U sjajnoj je formi, dobio je kapitensku traku i teško da će se pomeriti sa gola. Opet, ni za Inter, ni za Radua nije dobro da mladi Rumun presedi sledeću sezonu na klupi. Sjajno napreduje i potrebno mu je da brani. Još jedna pozajmica bi bila idealno rešenje, ali teško je naći klub koji će dati šansu 21-godipnjem golmanu i neće imati ambiciju da ga otkupi.

Sevilja i Lion su zainteresovani, ali pod uslovom da imaju pravo otkupa ugovora. Inter još ne zna šta radi. Može da ga unovči već ovog leta, može da ga vrati na klupu, a može da čeka ono tamo leto da ga plati skuplje i samo jednu sezonu ga uigrava kao zamenu Handanoviću. Ako ga proda, može i da zažali jednog dana...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar