Šta će se sad mijenjati u Juventusu?

Alegri bi da ostane, Dibala i Daglas Kosta odlaze, najveće pojačanje naciljano u Firenci.

Fudbal 17.04.2019 | 15:30
Šta će se sad mijenjati u Juventusu?
Šta dalje za Juventus? Ajaks je svirao kraj u Torinu...

Što se Juventusa tiče, sezona je gotova. U nedelju će proslaviti osmi uzastopni skudeto, ali biće to sablasna proslava samo nekoliko dana posle lekcije dobijene od Ajaksa. Cilj sezone je bio Liga šampiona, skudeto se podrazumevao...

Juventus već može da počne sa pripremama za narednu szeonu. Mnogo para je prethodnih godina  ulagano u ovaj tim sa ciljem da se osvoji Liga šampiona, kupljen je čak i Kristijano Ronaldo, ali uzalud. Promena će opet biti na leto.

Gazeta delo Sport piše da se dvojica igrača nalaze na izlaznim vratim i da Juventus jedva čeka da prodaPaola Dibalu i Daglasa Kostu. Prvog bi trebalo da zameni mladi Mojze Ken koji je otkriće sezone i Juventusov prioritet u narednim danima je da ga blindira novim ugovorom. Zamena za drugog bi mogao da bude Federiko Kjeza iz Fiorentine koji je velika Juventusova želja. Očekuje se i dolazak nekog kvalitetnog štopera. Barzalji ide u penziju, Kjelini je u jeseni karijere,a videlo se sinoć kakav je Bonućištoper kad pored sene nema jednog od njih dvojice. Pominjala su se imena Dijaša iz Benfike, Savića iz Atletika, Humelsa iz Bajerna... Varan, Umtiti i De Liht su nerealne opcije, ali neki štoper će sigurno doći.

Međutim, najveće pitanje je sa kojim trenerom će Juventus ući u sledeću sezonu i šta će biti sa MaksomAlegrijem.

„Sreo sam se sa predsednikom pre nekoliko dana i rekao mu da ostajem u Juventusu. Sešćemo opet i razgovaraćemo o budućnosti“, rekao je Alegri posle meča.

Ipak, mnogi ne veruju da že Juve zadržati Alegrija posle ovoga. Pre mesec i po dana Anjeli je bio siguran da će uspeti da nagovori Zidana na dolazak u Juventus, ali mu je plan propao povratkom Francuza u Real. Nema ništa ni od želje zvane Gvardiola, pa Anjeli nema mnogo opcija da zameni Alegrija i moraće pažljivo da se obezbedi ako želi da smeni aktuelnog trenera.

Alegri je sinoć sportski priznao poraz i čestitato Ajaksu.

„Ajaks je potpuno zaslužio pobedu i polufinale. Moramo da skinemo kapu pred njima i odamo im priznanje za sjajnu igru. Ne zaboravite da je ovaj tim igrao finale Lige Evrope pre dve godine“.

Potom se osvrnuo na igru svojih izabranika.

„U prvom poluvremenu smo bili dobri iako je bilo nervoze kada osvojimo loptu. Ali primili smo nesrećan gol, strah se uvukao u nas i stegnuto smo ušli u drugo poliuvreme. Naš problem je što smo bili previše otvoreni i nismo imali strpljenja da da igramo našu igru. Bonući i Rugani su bili dobri 50 minuta, a onda smo izgubili jedinstvo i organizaciju čime smo dali prednost Ajaksu. Ubacili smo Kena u drugom poluvremenu, ali je to značilo i da je De Jong imao više vremena za posed lopte i da kontroliše utakmicu. Imamo mnogo mladih igrača kojima je potrebno još iskustvo“.

Alegri je pomenuo i izostanak nekih povređenih igrača.

„Kada dođete do četvrtfinala, bolje je da imate više opcija sa klupe. Nedostajalo nam je četiri ili pet igrača večeras. Neki naši igrači su se mučili da budu spremni za ove dve utakmice u sedam dana“.

Posbeno ga boli način na koji je Juventus primao golove.

„Odbrana mora da bude u liniji. Čak i da je Bernardeski sprintao nazad, opet ne bi stigao da napravi ofsajd zamku kod prvog gola. De Liht je trebalo da bude markiran kod drugo gola, ali se izvukao. Detalji prave razliku. Od tri gola koja smo primili protiv Ajaksa, dva i po su naši pokloni. Ipak, Ajaks je zaslužio da pobedi i prođe dalje. Pogotovo zbog igre u drugom poluvremenu“.

Da li je ekipa previše zavisna od Kristijana Ronalda?

„Ne, aposlutno ne. Ronaldo nam je dao mnogo tokom sezone, ali u četvrtfinalu vam je potrebno da svaki igrači pruži maksimum“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar