PL: Kardif "zakuvao" borbu za opstanak!

Velšani kao gosti savladali direktnog konkurenta Brajton u zaostaloj utakmici Premijer lige.  Četiri poraza, 360 minuta bez gola i eto Brajtona na rubu ispadanja! Kardif ponovo živ posle pobede u gostima - 0:2 (0:1).

Fudbal 17.04.2019 | 10:30
PL: Kardif "zakuvao" borbu za opstanak!
Četiri utakmice bez pobede i 360 minuta bez datog gola znače i definitivnu krizu u Brajtonu. Tim koji je dobro gurao u većem delu sezone opasno se srozao u poslednje vreme, a porazom od Kardifa (0:2) večeras kod kuće definitivno je dospeo u ugroženu zonu.

Imaju Galebovi Krisa Hjutona dva boda više od Velšana koji su prvi ispod crte, ali ovako kako igraju trenutno nemaju šanse da prežive, pogotovo što ih u narednim danima čekaju još dva gostovanja protiv Vulverhemptona i Totenhema.

Očekivali su svi mnogo više večeras, čak se u prvi tim vratio i oporavljeni Paskal Gros, ali nisu domaćini imali rešenja za sjajne kontre Kardifa. Mendez-Laing je u 22 minutu majstorski pogodio sa 20-ak metara i razgalio gostujuću publiku. Sve je bilo gotovo u 50. kada je i Šon Morison posle prekida i centaršuta matirao golmana Metjua Rajana za konačnih 2:0.

Brajton je bio potpuno užasan večeras, a jedinu šansu za gol propustio je veteran Glen Mari u 94. minutu posle pokušaja glavom.

Važna pobeda za Kardif, ali pulenima Nila Vornoka prava borba za premijerligaški život tek predstoji, a najveći test imaće u nedelju kada dočekuju zahuktali Liverpul na svom terenu.

Brajton i Kardif ušli su važan međusobni duel sa istim negativnim serijama, od po tri poraza, ali sa različitih pozicija.

Domaćin je znao da bi pobedom praktično osigurao opstanak, a gost da mora da trijumfuje kako bi četiri kola pre kraja zadržao nadu da će i sledeće sezone biti član elitnog društva.

I završilo se pobedom Kardifa - 0:2 (0:1), kojom je prednost Brajtona na 17. poziciji smanjena na samo dva boda, doduše uz utakmicu manje.

Prelepim golom u 22. minutu slavlje gostiju je najavio Natanijel Mendez-Leng, da bi Šon Morison u 50. minutu glavom postavio konačan rezultat, na asistenciju Viktora Kamarase iz slobodnog udarca.

DONJA POLOVINA TABELE: Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-1) 33, Kardif 31, Fulam 20, Hadersfild 14.

Raspored do kraja

BRAJTON: Vulverhempton (g), Totenhem (g), Njukasl (k), Arsenal (g), Mančester siti (k).

KARDIF: Liverpul (k), Fulam (g), Kristal Palas (k), Mančester junajted (g).



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar