ABA: Zvezda, Partizan i Hrvati dali zeleno svjetlo!

Još Budućnost i Olimpijakos ulazi u ABA ligu! Grčki velikan se ne šali!

Košarka 17.04.2019 | 18:45
ABA: Zvezda, Partizan i Hrvati dali zeleno svjetlo!
Delovalo je na početku kao neosnovana pretnja da bi se zaplašila grčka košarkaška javnost, ali Olimpijakos je više nego ozbiljan u nameri da od naredne sezone igra Jadransku ligu. Posle premijernih sastanaka sa čelnicima takmičenja, predstavnici grčkog kluba su prešli na sledeću fazu i obavili razgovore sa ljudima iz glavnih klubova regionalnog takmičenja.

Kako otkivaju grčki mediji, Olimpijakosovi direktori Hristos Satvropulos i Hristos Bafes su doputovali u Beograd gde su prvo obavili razgovore sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana oko ulaska u ABA ligu i dobili zeleno svetlo od srpskih klubova. Potom su iste razgovore obavili sa čelnicima Cedevite i Cibone od kojih su takođe dobili blagoslov, a u četvrtak će u Podgorici razgovarati sa funkcionerima Budućnosti.

Pirejci su spremni da prihvate uslov ABA lige prema kojem bi morali da se obavežu na ostanak u tom takmičenju na minimum tri godine. Olimpijakos je spreman da pregovara i o pokrivanju troškova putovanja i boravka u Grčkoj za manje klubove kojima bi to bili preveliki izdaci.

Ukoliko bi Olimpijakos dogovorio ulazak u ABA ligu, takmičenje bi se verovatno proširilo sa 12 na 14 učesnika, a profitirala bi i ljubljanska Olimpija koja bi se spasila ispadanja u ABA 2 ligu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar