Da li je baš sve do struke?

Anderleht ima četvrtog trenera u sezoni! Smenjen Fred Ruten!

Fudbal 17.04.2019 | 16:15
Da li je baš sve do struke?
Četiri vezana poraza i peto mesto od šest učesnika plej-ofa. Nešto je moralo da se menja, a kako je trener prvi na udaru, Anderleht je rešio da u završnicu sezone uđe sa novim šefom stručnog štaba. Umesto Holanđanina Freda Rutena, velikan iz Brisela je imenovao Alžirca Karima Belhosina za privremeno rešenje, bar dok se ne okonča sumorno prvenstvo, iz ugla Ljubičastih.

Klub sa stadiona „Kosntant van den Štok“ je posle niza loših rezultata rešio da se zahvali na saradnji Rutenu, koji je vodio ekipu od januara, međutim, nije uspeo da je pokrene, te je na 13 utakmica osvojio samo 17 bodova i rastanak je bio jedino logično rešenje. Mada, kakve su poteze vukli u Anderlehtu deluje da nije do struke, već do selekcija igračkog kadra, pošto je sportski direktor Frank Arnensen napravio takav tim koji nijednog trenutka nije bio konkurentan Genku i Klub Brižu u borbi za šampionski trofej.

Belhosin je nekadašnji zadnji vezni, koji je u igračkoj karijeri najviše dobacio do Standarda iz Liježa i Genta, a u trenerskoj vodio Kortrajk, da bi poslednje dve sezone proveo kao pomoćni trener Anderlehta. Tokom ove takmičarske godine već je obavljao funkciju privremenog trenera, na dva meča, krajem decembra i početkom januara.

Inače, Belhosin je četvrti strateg Anderlehta od početka sezone. Misiju je počeo Švajcarac Rene Vajler, ali je otpušten već u septembru, zatim je stvari pokušao da preokrene Hajn Vanhecebruk, da bi od januara šefovao Fred Ruten.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar