Pep: Nisam došao u Siti da osvojim Ligu šampiona

„Došao sam ovde da igram fudbal onakav kakav moj tim igra u proteklih 20 meseci“, tvrdi Katalonac.

Fudbal 17.04.2019 | 15:45
Pep: Nisam došao u Siti da osvojim Ligu šampiona
Danima se već na Ostrvu i u svetskom fudbalu vodi debata - šta je važnije Gvardioli ovog proleća titula u Premijer ligi ili Liga šampiona?

I izgleda da je Katalonac danas konačno razrešio tu dilemu na konferencij za medije uoči revanša četvrtfinala Lige šampiona sa Totenhemom u kojem Građani jure sutra uveče gol zaostatka iz prvog meča.

"Znam da ljudi govore stalno kako sam došao ovde da bih osvojio Ligu šampiona, ali verujte mi, iskreno, nisam ovde zbog toga. Došao sam ovde da igram fudbal onakav kakav moj tim igra u proteklih 20 meseci. To je razlog zbog kojeg sam trener u Mančester Sitiju - da igramo onako kako želim kako sam zamislio, a naravno i da želim da osvojim i Ligu šampiona", rekao je Gvardiola.

Ambicioznom Kataloncu nije pošlo za rukom da pokori Evropu s Bajernom, a poslednji put je "ušati pehar" podigao uvis pre osam godina sa Barselonom.

"Radio sam u velikom klubu Bajernu i posle tri sezone osvojio sam sve sem Lige šampiona. To je bio moj veliki neuspeh, ali šta da kažem, prihvatio sam to tako kako je. Moram da živim sa tim, to me prati u karijeri, ali nije mi lično neki veliki problem. Neuspeh s Bajernom me tera da želim da osvojim Ligu šampiona. Ako ne uspem, bože moj, nije smak sveta jer morate nekada i da prihvatite realnost da ima i drugih i boljih klubova od vas u ovom takmičenju. Mnogi veliki klubovi se ove sezone nisu ni dokopali četvrtfinala i važno je kako ste odigrali prethodnih 11 meseci."

Katalonac je spreman na svaki ishod revanša protiv Totenhema.

"Zbog svega toga što sam vam prethodno rekao o Ligi šampiona stalno vam i ponavljam da mi je važnija titula u Premijer ligi i to vam pokazujem na svaka tri dana pristupom utakmicama. Što duže ostanemo u trci to je bolja poruka koju šaljemo, i naravno da se ne odričemo ni Lige šampiona. Zato ćemo sutra uveče izaći i ostaviti srce na terenu, dati maksimum i videti posle da li je vredelo."

Etihad nije poznat po vatrenoj atmosferi, pa Gvardiola traži od navijača Građana da sutra uveče to promene i poguraju tim ka polufinalu.

"Žao mi je momci, toliko puta sam omanuo u Ligi šampiona, ali odveo sam tim u četvrtfinale i polufinale nekoliko puta i svaki put kada smo igrali u gostima atmosfera je bila neverovatna. Ali sada nam takva podrška treba kod kuće. Stvarno nam treba, hoću da vidim da li i naši navijači žele u polufinale Lige šampiona, onoliko koliko to žele i moji igrači. Ne sumnjam u moje momke posle ovih 20 meseci, želim samo da vidim da nas navijači sutra uveče odvedu do polufinala", zaključio je Pep Gvardiola.

Što se tiče kadrovske situacije u redovima Građana sutra uveče izostaje samo Ukrajinac Zinčenko koji je povređen.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar