U finalu bih voleo Mladost, Grobari ne nasedajte!

Ovako je trener Partizana Savo Milošević odgovorio na pitanje koga bi voleo u finalu Kupa Srbije. Poruka navijačima: "Ne nasedajte dva puta na Lalatovićeve fore".

Fudbal 17.04.2019 | 14:15
U finalu bih voleo Mladost, Grobari ne nasedajte!
Pred Partizanom je jedna od bitaka sezone. U sredu (od 18 časova) dočekuje niški Radnički u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije u kojoj mu je dobar rezultat pred revanš u Nišu potreban "kao hleb".

Trostruki uzastopni osvajač Kupa Srbije želi da odbrani trofej i učiniće sve da sumornu sezonu, koliko-toliko, učini podnošljivom.

"Ovo je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Ima specifičnu težinu, s obzirom na sve što se dešavalo tokom godine. Dobrim rezultatom možemo dosta toga da popravimo. Ali, ovo je dvomeč. Verovatno se neće sve rešiti sutra. Ona ekipa koja bude pokazala više strpljena, želje i volje imaće i veće šanse da se raduje", rekao je trener Partizana Savo Milošević na konferenciji za novinare.

O stanju u ekipi kaže: "Ide na bolje, uvek je lakše kad se pobeđuje, ušli smo u normalan režim rada u poslednijh sedam, osam dana, ekipa se podiže lagano. Radnički je pokazao zavidan kvalitet, iskusan je, u mnogim stvarima je u prednosti, ali nemamo pravo da mu prepustimo ulogu favorita. To nemamo pravo ni ja, ni bilo ko u klubu. Oni nemaju opterećenje uloge favorita. Neću kukati ni ovom prilikom, a mogućnosti našeg tima su veće nego što pokazujemo".

Upitan u čemu je to Radnički u prednosti, kako je naveo, Milošević je odgovorio kontrapitanjem:

"Jeste li videli tabelu?".

Nastavio je: "Na to sam mislio. Radnički je pokazao kontinuitet u odnosu na nas tokom sezone. Moramo to da vrednujemo. Ne kažem to da bih tražio alibi, ovo je realno sagledavanje situacije".

O tenzijama, koje su u prvenstvenom duelu bile veoma izražene, kao i o načinu na koji Nenad Lalatović "diriguje" ekipi Radničkog sa klupe, Milošević kaže da je "taktika Talatovića dobra po njegov tim (Radnički)".

"Nadam se da naša publika neće dvaput nasesti na istu foru", dodao je Savo Milošević.

Milošević ne očekuje promene u načinu igre niške ekipe.

"Očekujem Radnički u istom obliku kao i dosad. Ima odlike svog trenera, u smislu energije i agresije. Naš zadatak je da izbegenemo stihiju i jurnjavu na terenu. Bilo koja pobeda je dobar rezultat pred revanš", kaže Milošević.

Upitan da li izjave iz Niša mogu da budu dodatni motiv igračima Partizana da pokažu Radničkom da nije bolji, Milošević je ovako odgovorio:

"Slabo pratim medije i izjave. Ne želim da ulazim u stvari koje će mi odvući energiju i koncentraciju. Imamo dovoljno problema kod nas, moramo da se fokusiramo na njihovo rešavanje. Svako ima pravo da iznese mišljenje".

O PREKIDIMA

"Ne donosim čarobni štapić. Da ne letim posle jedne pobede. Radili smo neke stvari koje su više psihološke prirode i neke je ekipa prihvatila. Ništa revolucionarno, jer je teško menjati automatizme koje je tim stekao u poslednjih deset meseci. Srećom, imamo iskusne igrače koji brzo prepoznaju stvari, pa ekipa razume zašto od nje tražimo korekcije".

Trener Partizana kaže da će na raspolaganju imati gotovo kompletan igrački kadar, jedino što Norvežanin Musa nije blizu takmičarskog nivoa.

"Nemanja Nikolić je imao povredu leđa. Nije hteo nikom da zauzima mesto, to je za poštovanje. Poseduje potencijal, može više nego što je dosad pokazivao, protiv Zvezde i na još nekim uttakmicama je nagovestio potencijal, ali sam uveren da ćemo uspeti iz njega da izvučemo najbolje".

Da li je ekipi potreban psiholog?

"Nismo stigli taj detalj da organizujemo. O ozbiljnom radu na tom planu možemo da razmišljamo od juna, zasad smo mislili da napravimo test, da nam psiholog pruži smernice. Nemoguće je sve raditi detaljno, već da od juna razmišljamo o dugoročnijem rešenju. Uprkos pobedi u poslednjoj utakmici, i dalje imamo padove tokom igre u kojima možemo biti kažnjeni i jačim utakmicama. To jeste pitanje psihologije. Samopouzdanje proizilazi iz psihološkog pritiska. Suviše je kratak period da bismo nešto sad menjali".

Partizanova publika znala je u skorijoj prošlosti da podbaci, da na tribinama jedva bude hiljadu, dve ljudi. Ali, znali su i da ponesu tim.

"Rekao sam da bi sa igračima trebalo da provučemo priču da je domaći teren naša prednost.Da li ćemo i u kojoj meri imati podršku sa tribina? Poželjno bi bilo. Ako se ljudi nadaju da još možemo nešto da uradimo valjda će doći na stadion. Mada, ni ja, ni ekipa nemamo veliko pravo da se ljutimo ako ne bude tako", kaže Savo Milošević.

Upitan o drugom polufinalu Kupa, u kojem igraju Crvena zvezda i Mladost iz Lučana i koga bi voleo u finalu, odgovorio je:

"Mladost iz Lučana".

Izvor> mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kad

17.04.2019 13:28

su nasjeli, kad je Savo M. dosao ! Ima vremena opametice se.

ODGOVORITE