Betis reagovao prije Barse i Reala!

PSŽ zadovoljan! Klub iz Sevilje otkupio od Parižana ugovor Lo Selsa.  Zvanično: Betis kupio svog najboljeg fudbalera za 22. 000. 000 evra! Realno, male pare za kvalitet koji poseduje. . .

Fudbal 17.04.2019 | 13:45
Betis reagovao prije Barse i Reala!
Đovani Lo Selso dovodio se u vezu sa Real Madridom i Barselonom, ali je Betis reagovao na vreme i otkupio ugovor sjajnog Argentinca od Pari Sen Žermena.

Nije to bio jeftin posao - po pisanju španskih medija koštao je klub iz Sevilje 22.000.000 evra - ali bi mogao da bude prilično isplativ jer centralni vezni fudbaler iz Rozarija ima tek 23 godine.

Lo Selso je u Betis stigao prošlog leta i u 40 utakmica tekuće sezone postigao je 15 golova, uz četiri asistencije, po čemu je najbolji strelac zeleno-belih.

Po novom ugovoru, reprezentativac Argentine u 10 utakmica, dogovorio je saradnju sa španskim klubom do 2023. godine.

Šest kola pre kraja Primere, Betis je na devetom mestu sa šest bodova manje od mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Španski prvoligaš Betis objavio je danas da je iskoristio mogućnost i otkupio argentinskog reprezentativca Đovanija Lo Selsa (23) sa kojim je potpisao ugovor do juna 2023. godine.

Klub iz Sevilje i Pari Sen Žermen, u čijem je vlasništvu Lo Selso bio do danas, još prošlog leta su prilikom realizacije pozajmice ofanzivca dogovorili i opciju o otkupu, a Betis očigledno nije želeo da okleva više imajući u vidu fantastične partije koje Argentinac pruža ove sezone u Primeri.

Lo Selso je jedan od najistaknutijih prvotimaca kluba sa Benito Viljamarina, koji je postigao 15 golova na 40 nastupa ove sezone, čime je definitivno potvrdio epitet najboljeg fudbalera Betisa. Pride, ima i četiri asistencije na kontu.

Prema informacijama iz Španije, klubovi su transfer kompletirali na sastanku održanom prethodne nedelje, a Betis će platiti 22.000.000 evra za više od 80 odsto ekonomskih prava na Đovanija Lo Selsa. Za trenutnu pozajmicu prošlog leta su platili već Svecima 3.000.000, pa ukupna cena kompletnog aranžmana iznosi 25.000.000 evra.

Realno, male pare za kvalitet koji Đovani poseduje...

Izvor: mondo.rs, Tanjug, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar