Gordić: Saterani smo uza zid!

Dešavanja iz Beograda treba da nam budu motiv! “Zvezda vodi, ali daleko od toga da je finale gotovo”, hrabri ekipu 30-godišnji bek.

Košarka 17.04.2019 | 12:45
Gordić: Saterani smo uza zid!
Bio je Jasmin Repeša više nego raspoložen da izađe u susret svim okupljenim novinarima u Sportskom centru Morača i odgovori na svako pitanje, zbog čega se najavna konferencija  pred sudar finalista Jadranske lige u sredu i odužila na dobrih pola časa.

Na sve ono što je šef stručnog štaba Budućnosti imao da kaže, nadovezao se i heroj Plavih Nemanja Gordić, koji veruje da još ništa nije gotovo i da će se prave borbe tek voditi.

“Očekuje nas treći meč i znamo dobro kako je bilo. Zvezda ima prednost, na nama je da se pozabavimo našom igrom i probamo da popravimo što više stvari do srede. Postoji dosta stvari koje možemo da popravimo i ako to učinimo mislim da možemo da smanjimo rezultat“, priznaje čovek koji je Budućnosti prošle godine doneo zasad jedinu titulu šampiona regionalnog takmičenja.

Malo o detaljima koje Budućnost mora da popravi u sredu...

“Moramo da igramo bolje odbranu, to je evidentno. Primili smo previše poena u dva meča, dozvolili smo Zvezdi da ulazi u serije i tako podiže samopouzdanje i razliku, a onda i lakše pogađa šuteve. Treba da promenimo pristup, da igramo sa dosta više kontakta i fizički jače“.

Jedno od pitanja glasilo je – da li ima dovoljno vremena da se promeni timski karakter?

“Iskreno, nisam siguran pošto je to ipak jako velika stvar, ali se tokom sezone videlo da možemo mnogo bolje od prikazanog. Ako nam 0:2 i ova dva poraza u Beogradu nisu dovoljan motiv, onda ne znam...“

O igri Crvene zvezde nije želeo da komentariše, već mu je fokus bio isključivo na Budućnosti i kako da ekipa okrene stvari u svoju korist.

“Igramo finale, normalno je da postoji pritisak... Mi smo saterani uza zid, treba da iskoristimo i taj pritisak i sve što se dešava da nam to bude motiv da igramo s velikom željom i pametno, pa sve ostalo“.

Vratio je film na atmosferu s tribina dvorane “Aleksandar Nikolić“ u oba meča...

“Što se tiče atmosfere, to je očigledno, videli su i ljudi koji su bili tamo. Mi smo tim koji je na terenu ubedljivo izgubio. Sada nam je potrebno da nam naši navijači pruže pravu podršku, da se ne pravi ne znam ti ni ja šta, jer smo videli svi šta se desilo u Beogradu. To treba da bude motiv. Na terenu je bilo manje-više sve u redu, bilo je malo čarki, ali sve je to normalno...“

Uprkos tome što će ovo biti šesti susret dva kluba, tek drugi put se sastaju u Podgorici.

“Igrali smo sa Zvezdom samo jedan meč ovde i tada je to bilo u drugom kolu, trener Repeša nije bio tu. Zvezda vodi, ali daleko od toga da je finale gotovo“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar