Lalatović: Plaše nas se u Partizanu, a tek će se plašiti!

Na Čairu održana konferencija za medije pred prvu utakmicu polufinala Kupa Srbije između Partizana i Radničkog.

Fudbal 17.04.2019 | 11:45
Lalatović: Plaše nas se u Partizanu, a tek će se plašiti!
Poslednji put kada je Nenad Lalatović gostovao u Humskoj protiv Partizana, početkom marta u Superligi, odneo je pobedu (1:0) i tri boda.

Trener Radničkog ne bi imao ništa protiv da ishod sutrašnje utakmice bude isti, ali ističe da će u finale ona ekipa koja bude bolja u 180 minuta polufinala masovnijeg domaćeg takmiečnja.

"Za nas i Partizan vrlo je bitno da napravimo uspeh u Kupu Srbije. Mi nikada nismo igrali finale i ova generacija ima lepu priliku da postane prva u istoriji koja je to uspela. Da li ćemo uspeti ili ne, ne zavisi samo od nas već od mnogih drugih stvari. Ali, verujem da ćemo ostati na pravom putu", počeo je mladi trener.

Posle gostovanja u Ljutice Bogdana i poraza od Crvene zvezde, gde je verovatno rešena šampionska trka, Nišlije očekuje novi dolazak u Beograd i još jedan vrlo težak rival, ali na drugom frontu, čini se jedinom koji sezonu može da učini uspešnom.

"Poraz od Crvene zvezde nas uopšte nije uzdrmao, ali moram da kažem da je sudija kod 0:0 propustio priliku da svira penal za nas, da je za Zvezdu dosudio prestrogo prvi penal i da smo treći gol primili iz ofsajda. Ako neko misli da nam se samopouzdanje posle te utakmice poljuljalo – nije. Samo smo još jači. Dokazali smo da nas se sa razlog plaše i tek će nas se plašiti", istakao je Lalatović.

Šef stručnog štaba "meraklija" pohvalio je crno-bele.

"Kup je specifično takmičenje i nije lako izbaciti jedan veliki Partizan u dva meča. Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv njih, ali i oni su pokazali da mogu protiv nas. Pobedili smo ih 1:0 u Humskoj, ali smo imali i sreće. Partizan je dokazao da ima kvalitet, da jednim potezom igrači crno-belih mogu da reše meč. Imaju Stojketa (Vladimira Stojkovića prim. aut), Zorana Tošića, Rikarda Gomeša, Nemanju Nikolića, Đorđa Ivanovića, Gorana Zakarića… Taj tim ako potcenite sigurno ćete primiti gol i izgubiti utakmicu."

Lalatović ne izdvaja favorita i smatra da obe ekipe imaju podjednake šanse za plasman u polufinale.

"Naš sistem se zna, mi se nikoga ne plašimo. Idemo u Beograd da igramo fudbal i da pokušamo da u ove dve utakmice uđemo u finale. Biće jako teško i šanse su 50-50. Apsolutno verujem u svoje igrače i ako budu pokazali disciplinu u igri i ako taktički dobro odradimo utakmicu nadam se da ćemo uspeti da uđemo u finale."

Posle četvrtfinala i polufinala, Lalatović se nada finalu.

"Pre dve godine sam igrao četvrtfinale, prošle polufinale i, ako Bog da, ove ću igrati finale. Kao trener Čukaričkog pobedio sam Partizan prošle sezone u polufinalu 4:2, ali sam u Humskoj poražen 2:0. Protiv Partizana nikako ne smete da se povučete u šesnaesterac, jer su oni tehnički jako dobri. Mnogo znači gol u gostima i daćemo sve od sebe uspemo u toj nameri i olakšamo posao pred domaćom publikom na Čairu. Moja velika želja je da damo gol", rekao je Nenad Lalatović.

Nekadašnji igrač Partizana, sada uzdanica Radničkog, Petar Grbić, kaže da je za oba tima sezona stala u dva meča.

"Odlično poznajemo Partizan, a istakao bih i da mislim da nas sutra očekuje potpuno drugačija utakmica nego u prvenstvu. To je dvomeč koji je i nama i njima sve u ovoj sezoni, a pogotovo Partizanu", rekao je crnogorski vezni fudbaler. 

I on je spomenuo poraz od Zvezde.

"Poraz od Zvezde nas nije uzdrmao, pogotovo zbog načina na kojim smo izgubili. Da je sudija kod 0:0 svirao penal za nas, a mi dali gol, sigurno bi sve bilo drugačije. Partizan je promenio trenera, iskoristio pauzu i odmah napravio dobar rezultat. Ali, tajni među nama nema. Idemo u Beograd da igramo utakmicu kao i svaku drugu, da igramo otvoreno i da pobedimo. Da se pokažemo celoj Srbiji i bivšoj Jugoslaviji da igramo dobar fudbal. Sutra je samo prvo poluvreme…", naveo je Grbić.

Utakmica između Partizana i Radničkoh igra se u sredu od 18 časova na stadionu u Humskoj ulici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar