"Pulicer" za najbolje novinare

Pulicerove nagrade za najveći doprinos novinarstvu i umjetnosti dodijeljene su sinoć na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, a među laureatima su novinske agencije AP i Rojters, novinari listova "Njujork tajmsa" i "Los Anđeles tajmsa".

  • Vijesti
  • Svijet


Između ostalog, nagrade za fotografiju dobili su Rojters i "Vašington post", dok je za istraživačko novinarstvo priznanje dodeljeno novinarima "Los Anđeles tajmsa".

"Picburg post gazet" dobio je nagradu za najnoviju vest, dok je "Saut Florida san sentinel" nagrađen za oblast izveštavanja o događajima od javnog značaja.

Nedavno preminula soul legenda Areta Frenklin posthumno je dobila specijalnu nagradu za "neizbrisiv petodecenijski doprinost američkoj muzici i kulturi".

(Tanjug)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Olja

16.04.2019 08:50

Ma, kakvo istrazivacko novinarstvo! Bilo je mnogo toga za istraziti, ali njih nije bilo. Sve je u sluzbi odredjene politike i sto njoj nije u interesu, to novinare "ne smije" zanimati. Nazalost, tako danas funkcionise novinarstvo velikih svjetskih brendova. "Pulicer" je izgubio na znacaju i sumnjam da ce ikada vise biti ono sto je bio.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.