Vijača topi kilograme

Ko kaže da je vijača samo za decu? Zabavna je u svakom dobu i od nje veliku korist imaju sve generacije, a naročito oni koji vode računa o fizičkom izgledu.

Zdravlje 15.04.2019 | 11:01
Vijača topi kilograme
Jer preskakanje vijače je odličan trening za brzo trošenje kalorija, jačanje kondicije i oblikovanje mišića. A kako je ovo i kardio vežba, povoljno deluje i na srce, sprečava bolesti krvnih sudova i normalizuje pritisak. Pri preskakanju radi bukvalno celo telo, pa se kilogrami brzo tope i mišići preoblikuju.

Predlažemo vam da prvo preskačete konopac sa obe noge istovremeno. Vežbu izvodite 30 sekundi. Zatim preskačite vijaču sa desnom nogom napred, a levom nazad. Tempo neka bude onaj koji vam najviše odgovara i tako 30 sekundi, pa promenite nogu.

Sledeća vežba neka bude kao prva, samo u skoku dižite noge više u vazduh. Podižite ih koliko god možete. Malo se odmorite, pa pokušajte da preskačete tako što ćete praviti "osmice". One se rade tako što prvo normalno preskočite konopac, a onda prekrstite ruke i vijaču, pa ponovo preskočite.

U poslednjoj vežbi skačite samo na desnoj nozi, pa posle 30 sekundi promenite, pa još toliko skačite samo na levoj.

Vežbajte brzinom koja vam odgovara, pa je postepeno povećavajte. Kada steknete više kondicije, sve vežbe možete da ponovite više puta, kako bi imale bolji efekat.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Iz prakse

18.04.2019 08:11

Ma dajte kakava vijača , ja kad savijem moju i kad ona počne da skače sve se topi na njoj i oko nje. Nema boljeg recepta od jahanja za skidanje kila. Moja preporuka je 2 x dnevno , ujutro zorom i uveče.

ODGOVORITE