Video: Luki igrači stariji 10 godina nisu mogli da uzmu loptu!

Luka Jović je pravi hit sezone u Bundesligi. Gotovo da nema dana da se ne priča ili ne piše o napadaču Ajntrahta.

Fudbal 17.04.2019 | 23:17
Video: Luki igrači stariji 10 godina nisu mogli da uzmu loptu!
Postigao je 17 golova u prvenstvu Nemačke, osam u Ligi Evrope i kako je primetio nedavno jedan španski novinar, red zainteresovanih za njegove usluge dug je kao onaj pred ulazom u Muzej Prado.

Tako je i "Dojče vele" objavio reportažu o srpskom fudbaleru koji je jedan od najboljih napadača ove sezone ne samo u Bundesligi, već uopšte u Evropi.

U reportaži su o Joviću govorili i njegovi prijatelji, igrač Crvene zvezde Dejan Joveljić, trener mlađih kategorija Slavoljub Đorđević, trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović.

"Počeo sam sa pet godina kao jako mlad u jednom klubu pored mog rodnog mesta. Posle sam otišao u Beograd gde sam dobio ponudu od jednog trenera iz Crvene zvezde da dođem na probu u najveći klub u Srbiji", priča Jović.

Dejan Joveljić se prisetio njihovih zajednilkih dana kada su bili cimeri na Petlovom brdu.

"Jedno vreme smo živeli zajedno na Petlovom brdu, što je autobusom na oko sat vremena od stadiona. Zajedno smo se buduli ujutro u šest sati, ili u 6:45 i uskakali u prvi autobus da bi stigli na vreme na trening ili na čas. Posle škole bi opet išli na trening i tek oko pet popodne bismo se vraćali nazad u stan", izjavio je Joveljić.

Slavoljub Đorđević setio se kako je Jović počeo.

"Što se tiče omladinske škole, Crvena zvezda je možda među pet ili šest klubova u Evropi. Luke se sećam kada je bio petlić i pionir, već tada je odskakao od svoje gerenarije zbog fizičke snage, a i imao je "jaku glavu". Rođeni je pobednik", poručio je nekadašnji defanzivac crveno-belih.

Joviću je, kako je rečeno u raportaži, cena na tržištu igrača samo ove sezone porasla sa 25 na 55 miliona evra, a Jović kaže da je i on imao na koga da se ugleda među fudbalerima.

"Svima su idoli Ronaldo ili Mesi, ali meni je Falkao. Mislim da nam se poklapaju stilovi igre. Voleo bih da dostignem njegove visine", priznao je napadač Ajntrahta.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar