Umtiti na Juventusovoj listi želja!

Barsa traži 80. 000. 000 evra! Fabio Paratići spreman za pregovore, traže se naslednici Kjelinija, Barzaljija, Bonućija. . .

Fudbal 17.04.2019 | 22:25
Umtiti na Juventusovoj listi želja!
Pamti Samuel Umtiti bolje dane u Barseloni. Teška povreda kolena oduzela mu je status prvotimca i prebacila ga u red drugopozivaca, odnosno onih koji svoju šansu čekaju sa klupe. Posle tačno pet meseci oporavka i raznih verzija njegovog zdravstvenog stanja Umtiti se vratio na teren, ali je odigrao svega četiri utakmice pošto je njegovo mesto preuzeo i zacementirao Klemon Lengle. 

Zbog toga, ali i činjenice da je Barselona spremila Žan Klera Todiboa kao zalog za budućnost i namerava da otkupi Matijsa de Lihta iz Ajaksa, Umtiti bi lako mogao da postane prekobrojan na stadionu Kamp Nou. Italijanska medijska kuća Rai tvrdi da se Umtiti nalazi visoko na Juventusovoj listi želja i da je rodonačelnik ove ideje Fabio Paratići. Direktor Stare dame navodno već neko vreme analizira ovu opciju, iako je svestan da je Umtitijevo zdravstveno stanje upitno. Međutim, veruje da bi Francuz mogao da zaleči kolena i zaista postane ozbiljna akvizicija za Juventus, što će se dalje razmatrati u narednim sedmicama.

Umtiti je, podsetimo, uoči Mundijala obnovio ugovor s Barselonom do juna 2023. godine, ali je onda otišao u Rusiju sa Francuskom uprkos savetima klupskih lekara da mu je pametnije da propusti veliko takmičenje i proba da sredi ozbiljan problem s kolenima. On je to odbio i zaigrao na Svetskom prvenstvu gde se na kraju okitio titulom prvaka. Nedugo zatim morao je da se oprosti od terena, jer se ustanovilo da mu je hrskavica potpuno istrošena, što je atipično za nekog ko ima 25 godina.

Ubrzo je na njegovo mesto postavljen Lengle, koji se odlično uklopio s Đerarom Pikeom, od januara je tu i Todibo, a ne treba zaboraviti ni prekaljenog Tomasa Vermalena.

Problem u eventualnim pregovorima Juventusa i Barselone mogla bi da bude visoka cena. Katalonski velikan traži bar 80.000.000 evra, što u celoj Umtitijevoj situaciji uopšte nije realna suma. Opet, Juventus mora da krene u potragu za naslednicima Đorđa Kjelinija i Andree Barzaljija, asova u poznim igračkim godinama. Leonardo Bonući takođe nije mlađi kako dani prolaze, Martin Kaseres je prelazno rešenje, dok je Danijele Rugani nezadovoljan statusom u klubu i razmišlja o odlasku iz Juventusa na leto.

Za Umtitija se ranije pominjao i Mančester junajted.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar