Luka na naslovnoj Marke: Ovo je Realova devetka!

Cena 70. 000. 000 evra!

Fudbal 17.04.2019 | 18:00
Luka na naslovnoj Marke: Ovo je Realova devetka!
“Jović je broj 9“, vrišti sa naslovne strane Marke na kojoj se jutros šepuri Luka Jović. Najtiražniji sportski list Španije, tradicionalno u dobrim odnosima sa Kraljevskim klubom, tvrdi da je Real i definitivno identifikovao srpskog napadača kao naslednika Karima Benzeme.

Marka podseća da je 21-godišnji napadač ove sezone već postigao 25 golova za Ajntraht i da su se u Madridu usaglasili: Jović je prvi pik za Realov špic.

Naravno, njegov dolazak neće značiti momentalni rastanak sa Benzemom, naprotiv, on bi trebalo da u narednim sezonama bude Jovićev mentor. Tek kada na stadionu “Santjago Bernabeu“ budu procenili da je Luka sasvim sazreo gurnuće ga na mesto prvog napadača. Pod uslovom da se bude razvijao kako treba, a nema razloga da ne bude tako, mada se, kad je Real u pitanju, ništa ne može unapred tvrditi. Marijano Dijaz je recimo dobio istu priliku, ali ga je Realova uprava vrlo brzo precrtala iz planova za budućnost.

Marka inače piše i da će Jovićeva cena biti viša od one koja se prva pominjala. Umesto 60.000.000 evra Real će morati da izdvoji čak 70.000.000 evra što se uklapa u onu priču da je Barselona odustala od Lukinog dovođenja zato što je predvidela licitaciju najbogatijih evropskih klubova. A tu Realu ipak nema ravnog.

Madridski sportski listi piše i da su predstavici Kraljevskog kluba već neko vreme redovni na Ajntrahtovim utakmicama, da su bili i na Lužu i gledali meč sa Benfikom u Ligi Evrope. Dodatan motiv za Jovića da nastavi golgetersku seriju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar