Matić ovog ljeta napušta Old Traford?!

Srpski reprezentativac dobio bogatu ponudu iz Kine, pa se spekuliše da bi nakon završetka sezone mogao da napusti Mančester junajted.

Fudbal 17.04.2019 | 09:00
Matić ovog ljeta napušta Old Traford?!
Nemanja Matić mogao bi da napusti Mančester junajted posle dve godine.

Srpski reprezentativac navodno nije u planovima menadžera Ole Gunara Solskjera, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa timom sa Old Traforda.

Solskjer želi da podmladi ekipu, pa je prema pisanju britanskih medija spreman da napravi krupne promene na kraju sezone.

Među igračima na koje ne računa u budućnosti osim Matića su i Roho, Darmijan, Valensija i Erera.

Srpski reprezentativac ima ugovor sa Junajtedom do 2020. godine, ali neće biti iznenađenje ako ovog leta napusti Ostrvo. Iako su za Matića interesovanje pokazali neki evropski klubovi, spekuliše se da bi 30-godišnji vezista mogao da ode dalje.

Navodno iz Kine je stigla bogata ponuda, a budući da je Matić ranije izjavio da bi voleo da se oproba i na Dalekom istoku, nije isključeno da će je ozbiljno uzeti u razmatranje.

Prema nekim izvorima neimenovani kineski klub, a pojedini mediji tvrde da je u pitanju Gvangžu Evergrande, ponudio je 12 miliona evra Matiću po sezoni, odnosno četiri miliona više od plate koju ima u Junajtedu. Kinezi su, navodno, spremili i ozbiljan novac za obeštećenje.

Ostaje otvoreno pitanje da li je to Matiću dovoljan razlog da se odmah preseli u Kinu, ili će možda doneti odluku da još neko vreme ostane u Evropi pre nego što ode u najmogoljudniju zemlju sveta.

Matić, koji je u karijeri igrao i za Benfiku i Čelsi, u dresu Mančester junajteda do sada je upisao 61 nastup.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar