Stiže prva premijerligaška ponuda za Mitrovića!

Fulam hoće da ga zadrži! Lomi se oko srpskog napadača. . .  Vest Hem traži "teškaša", prva ideja Mitrović! Nije uspeo da sačuva ekipu u Premijer ligi, ali možda ostane u elitnom rangu engleskog fudbala. . .

Fudbal 16.04.2019 | 22:00
Stiže prva premijerligaška ponuda za Mitrovića!
Bez obzira na to što je legenda Fulama nedavno saopštila "insajderske" informacije da Aleksandar Mitrović ostaje u redovima tima sa "Krejven kotidža" i u Čempionšipu, možda se ipak desi da srpski napadač ostane u elitnom rangu engleskog fudbala...

Kako prenosi britanski "Telegraf", Aleksandar Mitrović je na meti Vest Hema koji traži snažnog napadača za narednu sezonu, pošto će to mesto ostati upražnjeno.

Ideja menadžera Manuela Pelegrinija jeste da Mitrović preuzme "devetku" ekipe pošto se ove sezone pokazao sa deset pogodaka u dresu Fulama, dok su druge ideje i Edin Džeko (Roma), Kristijan Kuame (Đenova) i Maksi Gomez (Selta).

Olakšavajuća okolnost kod Mitrovića je mladost i iskustvo igranja u Premijer ligi, ostali kandidati nemaju ispunjena oba kriterijuma, ali je isto tako i cena manji problem kod Srbina.

Navodno, Fulam ne bi pustio Mitrovića za cenu ispod 30 miliona funti, ali vredi dodati da je Vest Hem prošlog leta dva puta "rušio" svoj transfer rekord dovodivši Isu Diopa (Tuluz, 25 miliona evra) i Felipea Andersona (Lacio, 38 miliona evra), pa deluje kao da su spremni u "skupe investicije" ukoliko će im se to vratiti i na terenu.

Vest Hem će ostati bez "stalno povređenog" Endija Kerola kome ističe ugovor, dok postoji neizvesnost oko budućnosti Havijera Ernandeza i Marka Arnautovića koje zovu iz Kine.

Takođe, Lukas Perez se pokazao kao potpuni promašaj Vest Hema stoga je jasno da im je potreban dokazan napadač kako bi se i naredne sezone našli u gornjoj polovini tabele, dok su neophodna pojačanja i u ostalim linijama tima.

Ekspresan povratak Fulama iz Premijer lige u Čempionšip će uticati i na Aleksandra Mitrovića. Iako je srpski napadač planirao duži ostanak u zapadnom Londonu kada je letos potpisao ugovor do 2023. godine, već na kraju ove sezone će morati da menja planove...

Mitrović je jedan od najvrednijih Fulamovih igrača i prerastao je ambijent Čempionšipa u kojem će Kolibaši igrati naredne sezone. Za njega već postoji ozbiljno interesovanje premijerligaša, kao i astronomska ponuda kineskog Guangdžou Evergrandea.

Tabloid San jutros piše da u Fulamu i dalje gaje nadu u ostanak Mitrovića iako su za njega zainteresovani Totenhem, Lester, Everton i Vest Hem.

Međutim, želje su jedno, a realnost drugo. Fulam će sigurno morati da kreše neke troškove po ispadanju iz Premijer lige, a Mitrović je jedan od najplaćenijih igrača u timu. I jedan od retkih kojima posle katastrofalne sezone nije pala vrednost. Svima ostalima poput Karnija, Sesenjnona ili Serija je cena pala, dok se Mitrović i dalje kotira isto kao i prošlog leta kada je Fulam za njega izdvojio oko 30.000.000 evra.

Od nekoliko premijerligaških klubova koji ga žele, jedan se posebno izdvaja. Ugledni dnevnik Telegraf jutros piše da je Vest Hem najozbiljniji kandidat za dovođenje srpskog napadača. A tamo bi imao i najozbiljniju ulogu za razliku od Totenhema ili Lestera gde su Kejn, odnosno vardi prvi izbori u napadu.

Vest Hem čeka veliko renoviranje na kraju sezone. Endiju Kerolu ističe ugovor na kraju sezone i s obzirom na stalne povrede, teško da će dobiti ponudu za produžetak. Takođe, Vest Hem je spreman da sasluša ponuda i za ostale napadače u timu: Arnautovića, Čičarita i Lukasa Pereza

Arnautović je prošle zime produžio ugovor pošto je Vest Hem odbio da ga proda u Kinu gde mu je nuđen fantastičan ugovor. Od tada nije postigao nijedan gol i sada klub ozbiljno razmišlja da ga proda. Kinezi još nisu odustali i moguće je da se na leto završi ta priča. Blizu odlaska je i HavijerČičarito Ernandez. Meksikanac postiže neke golove u poslednje vreme, ali ima i ogromnu paltu od 140.000 funtri nedeljno koje Vest Hem želi da se reši. Zimus je bio na pragu transfera u Valensiju, a na leto bi i ta priča opet mogla da se aktivira. Što se tiče Lukasa Pereza, on nema budućnost u Vest Hemu, ispostavio se kao promašaj i klub jedva čeka da ga se reši.

Dakle, Vest Hem bi mogao na kraju sezone da ostane bez svih napadača iz ove sezone!

Telegraf piše da je Mitrović prva meta, da je konkretna ponuda već spremna i da bi transfer mogao da iznosi oko0 30.000.000 funti (35.000.000 evra). Pored Mitrovića, Čekićari jure još nekolicinu napadača. Želje su Edin Džeko iz Rome, Maksi Gomez iz Selte i Kristijan Kuame iz Đenove. Ali, prioritet je Mitrović...  

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar