Preokret: Roma krade Kontea Interu?!

Borba za novog trenera! Roma i Konte - Ima tu nečega! Antonio Konte trenutno je u pravnom sporu s bivšim klubom Čelsijem, tvrdeći da mu duguju deset miliona evra, što klub iz Londona ne želi da plati.

Fudbal 16.04.2019 | 20:00
Preokret: Roma krade Kontea Interu?!
Italijanski mediji javljaju da je Roma počela pregovore s Antoniom Konteom o preuzimanju pozicije šefa stručnog štaba sledeće sezone, iako je fudbalski stručnjak ranije bio povezivan s Interom i Milanom.

Konte je trenutno u pravnom sporu s bivšim klubom Čelsijem, tvrdeći da mu duguju deset miliona evra, što klub iz Londona ne želi da plati. Još od napuštanja "plavaca" letos, Konte je povezivan s povratkom u Seriju A, a da su za njegove usluge najzainteresovaniji Inter i Milan.

Sada su, pak, stigli medijski izvještaji prema kojima je Roma napravila prvi zvanični korak i stupila u kontakt s Konteom kako bi počeli pregovore oko uslova saradnje.

Roma je prošlog meseca otpustila trenera Euzebija Di Frančeska i na njegovu poziciju dovela Klaudija Ranijerija, koji je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone. S obzirom da "vučica" s Ranijerijem na klupi ne beleži preterano dobre rezultate teško je očekivati da će ostati.

Konte je u trenerskoj karijeri vodio Areco, Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, reprezentaciju Italije i Čelsi.

Inter je planirao Anotnija Kontea od leta, ali je Roma prvi klub koji je počeo pregovore sa italijanskim stručnjakom.

Iako je izgledalo kao izvesno da će Konte naslediti Spaletija na klupi Nerazura narednog leta, Roma ga želi umesto Klaudija Ranijerija. Kako tvrde rimski mediji, Vučica je već stupila u pregovore sa Konteom i hoće da ga ugrabi pre Intera.

Konte se ranije dovodio u vezu sa klupom Milana, ali je poslednjih nedelja pominjan najviše u kontekstu dolaska u Inter. Tamo je Đuzepe Marota koji ga je ranije doveo na klupu Juventusa i sa kojim je imao jako uspešno saradnju, tako da Marota ostaje najveći Interov adut u borbi za dovođenje Kontea.

Međutim, Roma neće odustati i zatražila je od Kontea da joj saopšti uslove pod kojima bi došao na Olimpiko. Ranije se pisalo da je Konte tražio Interu oko 10.000.000 evra po sezoni što je preveliki novac i za Nerazure, a kamoli za Romu čiji budžet je manji.

Konte još nije slobodan jer je u toku sudski proce protiv Čelsija kojem traži 10.000.000 evra za otkaz od prošlog leta. Konte želi maksimalnu odštetu jer ga je klub otpustio kada je sezone već skoro počela i tako ga onemogučio da nađe drugi posao jer su svi ostali klubovi bili rešili pitanje trenera.

Očekuje se da spor sa Čelsijem bude okončan narednih dana i Konte će tada moći da bira novi klub. Roma se nada da je u pol-poziciji. Klaudio Ranijeri je samo privremeno rešenje koji nije donelo nikakav boljitak posle smene Di Frančeka i jasno je da je Romi potrebno kvalitetnije rešenje na klupi.

Ako ne uspe sa Konteom, Roma će se okrenuti drugim rešenjima. Nada se i Mauriciju Sariju ako ovaj dobije otkaz u Čelsiju, direktor Toti bi najradije Đenara Gatuza, a alternative su i Gasperini iz Atalante, i Đampaolo iz Sampdorije.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar