"Molila sam Boga samo da nije ona"

U saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u blizni Sarajeva, poginule su četiri radnice Osnovne škole Kovačići, potvrdila je direktorica škole Nađa Pejak za portalRadiosarajevo. ba.  Poginule su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

 

Bosna i Hercegovina 13.04.2019 | 09:36
"Molila sam Boga samo da nije ona"
Prijatelji i poznanici radnica ove škole su u šoku.

Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da vjeruju da ih više nema.

“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju uposlenice OŠ Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”, napisala je Merimina prijateljica, koju je prenio Predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro.

(Rdiosarajevo) 

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Radovan

13.04.2019 08:00

Iskreno saucesce poridicama i prijateljima nastradalih.... Neka im je laka crna zemlja! Tuga golema....strasno!

ODGOVORITE
Name

Ranka

13.04.2019 08:31

Iskreno saučešće porodicama nastradalih ,prestrasno tuga do neba !

Name

Zivka

13.04.2019 08:47

Boze dragi tuga.Kad ovo vidimna pameti mi moj otac koji gazi desetu deceniju kad mi kazemo moram da idem a on bi uvjek kucete nwmojte ako nemorate.Nisam tu njegovu recenicu razumjela doknisam dobila djecu.Od tad kad god negdje treba da idem pa ina sahranu ja se sjetim te njegove recenice da li moram da se nesto nedajboze nedesi pa da mi djeca ostanu sama.Razmisljam o ovim divnim zenama ratumijem krenulena pislednji ispracaj koleginici vrijwme bilo ruzno kisa putevi losi i da tako zavrse.Zao mi njih zao mi njihove djece koja jeimala njihovuhnajblizih.Neka im dragi bog alah podari smiraj na onomsvijetu a njihovim dragima milima snagu da ovo prezive.

Name

Re

13.04.2019 18:24

Iskreno saučešće familijama nastradalih i nenadoknadiv gubitak za društvo uopšte.

Name

Zeki

13.04.2019 19:02

Velika tuga, bile na sahrani na Palama preminulij kolegici i u povratku tako da zavrse. Strasno. Neka im je laka crna zemlja. Davne 1986-e na istom mjestu poginula je citava porodica iz Vogosce , uciteljica Milijana, sin Mladen i drugi sin, a vozio je pokojni Lazar brat od Milijaninog brata. Bila je moja uciteljica i divna zena, Vogoscani da se malo sjetite te divne uciteljice i porodice, sahranjeni su na groblju Bare, cesto posjetim njihove grobove. Bila je to najveca tragedija u Sarajevu koja se nije pamtila, uzrok je bio preticanje, a posli su na sahranu u Mokro. Za ovu dionicu je kriva drzavna vlast BiH jer nema bankina i zastite. Ovog ce biti jos dok se neko pametan ne nadje i uradi nesto kvalitetno da nam ljudi ne ginu.

Name

Y

13.04.2019 08:39

Saucesce porodici i prijateljima

ODGOVORITE
Name

Jasmina Hadžić

13.04.2019 19:20

Poznavala sam Merimu divna osoba Nažalost izgubismo je ,a i njene kolegice.Porodicama. i školi "Kovacici " iskreno saucesce.

Name

Mirjana

13.04.2019 08:48

Saucesce porodicama.Strasna tragedija!!

ODGOVORITE
Name

Mir

13.04.2019 09:46

U jednoj normalnoj drzavi neko bi morao odgovarati za ovo po normalnom zakonu. Nigdje ograde na putu, provalije na sve strane... Saucesce porodici I prijateljima!!!

ODGOVORITE
Name

Bože Ima Li Te

13.04.2019 10:21

Ali ova drzava je nenormalna,tako da niko neće odgovarati.

Name

Dh

13.04.2019 13:15

Jao.ja.zalosti.presveti.boze..saucesce.porodicama.

ODGOVORITE
Name

N.N.

13.04.2019 13:54

Zna se ko je kriv zašto nije bilo zaštitne ograde.99,9 % su šanse da bi sada bile žive.I ne samo one na žalost kad su nastradale.I sa druge strane tunela nedaleko je isto čovjek iz Makedonije nastradao na sličan način,prije dvije godine.Krivi su preduzeće Romanijaputevi kao nadležno preduzeće za održavanje tih dionica puta.I Putevi Srpske kao resorno preduzeće.Šta mene kao građanina boli briga zašto to oni nisu obezbjedili te dionice.A direktor Romanijaputeva Pandurević i Nešić direktor Puteva Srpske,zašto se nisu oglasili i javno izvinuli i dali ostavku.A dokazaće se da ima i krivične odgovornosti.Ko sada da nadnokadi živote koji nemaju cijenu i koji se ne mogu nadoknaditi nikako za bilo koga.Hajde sad direktori moji nepismeni i jadni javite se ,ali znam da nećete,jer mislite da ste Bogom dati na mjesta koje su vas postavili da imate za sebe.Kakav smo mi jad od društva.Kao što rekao Dragan Šoć,ako znao,znao me jad.

ODGOVORITE
Name

re nn

14.04.2019 17:36

SVAKA TI CAST NA KOMENTARU.ISTOCNI DIO JE GROBLJE RADI LOSIH PUTEVA.MORAS DA VOZIS SLALOM PO PUTEVIMA.NEKA SE GRADI BANJALUKA A ISTO PLACAMO POREZE I REGISTRACIJE AUTOMOBILA.JOS STAVE POLICIJU KOJA KAZNJAVA NEMILICE A NEPOSTUJU ZAKON DA MORAJU BITI OBILJEZENI.A ONI ISKACU IZA GRMA KO ZECEVI VISE PREPADNU NAROD NEGO STO CE GA KONTROLISATI.DOLJE BANDA NA VLASTI.DOCICE DAN KADA CE ODGOVARATI ONI ILI NJIHOVA PORODICA JER SU SAUCESNICI U UNISTENJU SRPSKOG RODA I OSTALIH NARODA.BOG DA IM DUSU PROSTI NEKA IM BOG PODARI NA ONOM SVIJETU NAJ BOLJE KOJE OVDJE NISU IMALE.

Name

Gavran

14.04.2019 21:40

Tako je N.N. Obadvojica odgovorni i porodice treba da ih tuze. Zapamtite narode devedeset posto je kriminalaca na funkcijama Kavnih preduzeca.

Name

Nada Natasa Marjanovic Djuricic

13.04.2019 15:18

I nebo place ,tuga pregolema,saucesce porodicama i da im dragi Bog da snage da izdrze ovu bol...

ODGOVORITE
Name

рибар

13.04.2019 19:36

Моје искрено саучешће породицама, мислим да је ова трагедија толико велика да би у уторак требао бити дан жалости и у Републици Српској. Знате, сама по себи је трагедија толика,да цијела БиХ треба да жали, али посебно ми из Републике Српске морамо показати пијетет, те су даме кренуле на сахрану своје пријатељице у Пале, то се не смије и не може заборавити. Наравно да очекујем представнике министарства образовања Српске, те делегацију просвјетних радника из Пала. Лично не знам гдје треба отићи на сахрану, надам се да ће бити испраћај са једног мјеста. Будем ли знао гдје, ја свакако долазим.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija re Ribar

14.04.2019 18:10

Svaka cast, e ovo smo mi obicni gradjani ove zemlje, tj.veliki ljudi. Politicari su zlo, al zato smo svi izm.sebe dobri i pazimo se. Ovako razmislja 95% gradjana cijele BiH. Da nema bagre od ovakvih politicara mi bi bili Amerika za Ameriku.

Name

рибар -ре сарајлија

14.04.2019 19:21

И ја сам нека врста политичара, водим еколошку партију РС-зелене. Што кажу, свако зло за неко добро, има и она обратно. Тако и ова несрећна ситуација, бол четири породице и туга у сваком нормалном човјеку због ове трагедије треба да нас приближи, да покажемо да смо људи, оно што одавно не могу рећи за велики проценат обичног и залуђеног народа. Поздрав Никола Лазаревић

Name

GAVRAN

14.04.2019 21:44

POZIVAM GOSPODINA DODIKA DA U UTORAK PROGLASI DAN ZALOSTI I U REPUBLICI SRPSKOJ. ZA SVAKOG POSTENOG SRBINA OVO JE TUGA I BOL PREVELIKI I SVI CE MO TO ZALITI , PA NEKA SE I OZVANICI.

Name

Re Sarajlija Ribar

15.04.2019 07:04

Dobar je narod i jedan i drugi i treci.Obican narod sjedi zajedno i u kafani i u kuci ina poslo na ulici djele ono sto imaju jer u svojoj bjedi zalosti tragediji su isti.Da se osloboditi 15'/, sljama i RS i Federacija i BiH bi ptodisali.Ovako nas ubise u svome smradu .Ovo je tragedija grlo mi se skupilosvaka cast Ribaru na komentu.Porodici iskreno saucesce rjeci nemogu opisati tugu.Zbog razliciti idiota koja se bogare na svojoj bahatosti neradu desavaju nam se stvari koje nebi trebale .Ovaj narod se uvjek u muci udruzi ali sti uvjek trebamo cekati da se desi tragedija pa da onda reagujemo.Kazes tuziti da i poslati ih na dozivotnu robiju ministre tajkune infrastruktura .Asfalt se kida rukama zastirni ograda nema nema nista.

Name

Katarina

13.04.2019 20:33

Iskrena sućut obiteljima! Neka im Bog podari snage da ovo podnesu. I sama sam nastavnica u osnovnoj školi i bas me jako pogodilo kad sam procitala vijest.

ODGOVORITE
Name

Zanka

14.04.2019 11:30

Iskreno saucesce porodicama,prijateljima i neka im je dragi Bog na pomoci

ODGOVORITE
Name

RADE

14.04.2019 17:52

SAUCESCE PORODICI, POCIVAJTE U MIRU.

ODGOVORITE
Name

Slavica

14.04.2019 18:37

Odgovorni za nesreću neće odgovarati niti će podneti ostavke zato što su nemoralni i odvratni da me prosto sramota. Niko se nije obratio porodicama i građanima. Poniženje nezamislivo. Poginulim neka je laka crna zemlja, a porodicama saučešće.

ODGOVORITE
Name

Biljana

16.04.2019 15:31

Strasno -koja tuga ,cetri zivota da se ugase .iskreno saucesce porodicama

ODGOVORITE