Šta dalje za Dirka? Nazire se odgovor...

Legendarni nemački košakraš će dobiti ponudu da postane počasni predsednik i suvlasnik kluba u kojem je napravio karijeru za pamćenje.

Košarka 18.04.2019 | 23:10
Šta dalje za Dirka? Nazire se odgovor...
Neće više ništa biti isto na parketu dvorane u Dalasu, jer na isti više neće istrčati sjajni Dirk Novicki. Šalio se Nemac na konferenciji za medije nakon njegovog poslednjeg meča u karijeri da konačno, posle 21 godine provedene u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, može da se probudi i načini „slatki greh“. Došlo je vreme kada može da se počasti kolačićima i vinom uz doručak, a da potom ne brine da će ga trener kazniti.

Ipak, to je samo kraj prve epizode u, kako deluje, veoma dugoj seriji koja čeka Dirka Novickog u Teksasu. Nemac je potvrdio da su ga čelni ljudi Dalasa već kontaktirali oko pitanja ostanka na jednoj od rukovodećih pozicija u klubu, što je slavni Nemac i legenda Maveriksa, oberučke prihvatio.

Vlasnik franšize, Mark Kjuban, nije krio oduševljenje tom inicijativom. Kaže da bi vrlo rado „podelio kolač“ i dao Novickom na upravljanje deo kluba.

„Apsolutno sam za to! Pričaću sa Dirkom vrlo brzo oko svega i nadam se da ćemo se u potpunosti oko svega složiti. Ima tu dosta papirologije i peripetija, ali mislim da ćemo sve zajedno uspeti da izguramo“, izjavio je Kjuban za lokalni list u Teksasu.

Trener Dalasa, Rik Karlajl, istakao je da je Novicki najbolji sportista u istoriji grada Dalasa, te da je on odlika ne samo dobrog sportiste, već i kulture samog grada. Smatra poznati strateg da je Nemac klasa na terenu, ali i van njega. Ispred Dirka sada predstoji mali odmor, a nakon toga će se vratiti eventualnim obavezama u klubu.

Mnogi smatraju da će Novicki postati „ambasador“ Dalas Maveriksa, te da će najviše raditi na humanitarnim akcijama, kao i pomaganju deci i osobama kojima je trenutno podrška najpotrebnija. Gotovo niko ne vidi Nemca u ulozi trenera, pošto je već izjavio da mu to ne bi baš išlo od ruke, a sumnja se da bi zbog toga prihvatio da bude i skaut.

Kada su ga na konferenciji pitali da li bi prihvatio posao kakav ima Stiv Neš za Golden Stejt Voriorse, Novicki nije znao šta da kaže.

„Šta on zapravo tamo radi? Mislim da ni on sam ne zna“, šaljivo je zaključio Dirk.

Međutim, deluje da je Novicki svoje odradio za prethodnu 21 godinu provedenu na tlu Teksasa. Smatra to i Mark Kjuban, koji je rekao da će ispuniti tri zahteva koja su pred njega stavili navijači kluba. Prva je da će Novicki dobiti veliku statuu ispred dvorane, druga je da će se predsednik postarati da sve ono što je Dirk uradio za klub nikada ne bude zaboravljeno, a treće je da će Novickom ponuditi „posao do kraja života“.

Kao što je Nemac rekao u oproštajnom videu - on ne odlazi zauvek i biće tu okolo. Ostaje da ga držimo za reč.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar