Joga za lice

Sastoji se iz nekoliko vežbi koje možete da radite ujutro ili uveče, ali morate da budete dobro koncentrisani kako ne bi izostao željeni efekat.

Moda i ljepota 11.04.2019 | 13:23
Joga za lice
Svi starimo, a čini nam se da se protok vremena najviše ocrtava na licu. Da bismo mu vratili sjaj dovoljno je da dvadesetak minuta dnevno vežbamo i to – jogu za lice. Ova sve popularnija metoda podmladila je mnoge dame širom sveta, pa zašto ne bi i vas? Sastoji se iz nekoliko vežbi koje možete da radite ujutro ili uveče, ali morate da budete dobro koncentrisani kako ne bi izostao željeni efekat. Ove vežbe trebalo bi da izbegavaju osobe sa otvorenim ranama ili opekotinama na licu, rakom kože, atopijskim dermatitisom, naurodermatitisom, psorijazom ili bilo kojim kožnim oboljenjem. Vidljive rezultate možete da očekujte već posle nekoliko meseci.

Napućite oba obraza, pa prebacujte vazduh iz jednog u drugi. Ponovite pet puta i izbacite vazduh, govoreći "o". Zatim isplazite jezik koliko god možete i zadržite ga minut u tom položaju. Ponovite tri puta. Podignite glavu ka gore, pogledajte prema plafonu i napućite usne kao da ćete nekoga poljubiti. Zadržite glavu u tom položaju pet sekundi, pa ponovite vežbu pet puta. Opustite donju vilicu, otvorite usta kao da ćete izgovariti „o“. Potom ih raširite u veliki osmeh i sve ponovite 10 puta.

Napravite "riblje lice" tako što ćete uvući obraze do zuba i ponovite nekoliko puta. Prilikom sledeće vežbe otvorite širom oči, kao da ste uplašeni ili iznenađeni, a dok to radite rukama zategnite kožu lica. Onda što više otvorite oči i nekoliko sekundi gledajte u zamišljenu tačku ispred sebe, pa položite prste na sredinu čela, na tačku između očiju, i počnite lagano da mrdate obrve gore - dole. U narednoj vežbi pritisnite srednje prste obe ruke u unutrašnju ivicu obrva, a kažiprste položite na spoljnu ivicu. 

Pogledajte u plafon i podignite donji kapak, kao da pokušavate da škiljite, pa ga opustite. Ponovite nekoliko puta i završite s dužim žmirenjem. Spustite glavu ka desnom ramenu na nekoliko sekundi, dok ne osetite krajnje istezanje mišića vrata, pa ponovite i na levu stranu. Ova vežba je dobra za uklanjanje podbratka. U poslednjoj vežbi vrhom jezika pritisnite gornje nepce, nasmejte se, pa pokušajte da gutate, dok vam je brada okrenuta ka plafonu. 

HOLIVUDSKE ZVEZDE

Na licu se nalazi 57 mišića koji su, zbog česte aktiviranosti, veoma napeti. Najviše koristimo mišiće u ustima koji kao i oni u drugim regijama lica, počinju da se opuštaju već između dvanaeste i petnaeste godine. Vežbanjem, kao što je joga lica, mišići postaju čvršći i bolje „zatežu“ kožu. Ova metoda potiče iz Vijetnama, usavršena je u Americi, a njenoj popularnosti najviše su doprinele slavne dame poput Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston, Sindi Kraford, Madone i Megan Markl.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar