Malo je 115.000.000 za Azara!

Ali nemoćni smo da ga zadržimo! "Poštovaćemo njegovu odluku", kaže trener Čelsija Mauricio Sari.

Fudbal 16.04.2019 | 22:30
Malo je 115.000.000 za Azara!
Trk i gol poput Lionela Mesija protiv Vest Hema, a onda i izjava trenera Čelsija Mauricija Sarija koji kaže da će Čelsi teško ovog leta zadržati Edena Azara. Sari je posle utakmice s Čekićarima govorio za Skaj sport o tome koliko Azar košta i kakve su šanse Plavcima da ga zadrže. Pominje se suma od oko 100.000.000 funti, odnosno 115.000.000 evra. Prema proceni trenera s Stamford Bridža - to je malo.

A Real Madrid je više nego siguran da će ga kupiti... Kraljevski klub planira predstojećeg leta totalnu promenu tima, zato je i vraćen Zinedin Zidan, a Azar će očigledno biti jedan od prvi delova cele slagalice koju će Madriđani sklapati. I tu je verovatno samo početak. Problem za Plavce je što Belgijanac želi u Real.

"To (sto miliona funti) je jeftino, na ovakvom fudbalskom tržištu to je prejeftino. Videli smo u prošlom prelaznom roku svakakve cene. Tako da mislim da je jako teško menajti Azara sa bilo kojim igračem", rekao je Sari svestan i činjenice da Plavci imaju i zabranu registrovanja igrača u naredna dva prelazna roka. S tim što postoji mogućnost da ta odluka bude odložena za ovaj jedan prelazni rok pa da Čelsi na ovo leto opet bude mogao da kupuje. To je za sada na dugačkom štapu.

Šta može Sari u ovoj situaciji?

"Ne mogu ništa da uradim da ga zadržim... Klub je saglasan sa mnom, ali ako Eden želi da dođe do novog iskustva, veoma ga je teško zadržati, to je moje mišljenje", rekao je Italijan. Dakle, klub želi da ga zadrži, Real ga želi, a Azar želi Real. I deluje da je tu priča završena.

Iako se Čelsi trudi da mu promeni mišljenje svog najboljeg igrača.

"Potrudićemo se da ga ubedimo da ćemo se poboljšati, da ćemo postati jedan od najboljih timova u Engleskoj, i da će to imati konsenkvence u Evropi, ali moram da poštujem njegovo mišljenje".

Čak su i navijači Vest Hema pevali na utakmici "Ode on u Real Madrid". Da li su bili u pravu?

"Greše. Fokusiran sam na Čelsi do kraja sezone. Želim da budemo u prva četiri tima i da osvojimo Ligu Evrope. Imamo još mnogo posla, a posle toga ćemo videti", rekao je Azar.

Prošlog leta je Real pokušavao da ga dovede, ali je tada Čelsi tražio 200.000.000 evra za obeštećenje što je bilo previše za Real i priča je završena pre nego što je i počela. Podsetimo, za 95.000.000 evra su već kaparisani Brazilci Rodrigo (Santos) i Militao (Porto), navodno je dogovoren i besplatan transfer Rabioa iz Pariza, a očekuje se još po jedno pojačanje u napadu i veznom redu.

Glavne želje su Kilijan Mbape i Pol Pogba.

A Azar deluje kao gotov posao. Ne bi Marka onako jasno javila da je to završena stvar, niti bi trener Čelsija ovako javno komentarisao iznose. Očigledno je ostalo samo da se utanače detalji. Sve su prilike da će Čelsi izgubiti, a Real dobiti, igrača koji je ove sezone postigao 19 golova u svim takmičenjima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar