''Đoković je u pravu!''

Federer i Nadal su srećni kad dobijaju 'deo kolača'! Da Kris Kermod neće biti predsednik Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) zna se već mesec dana, ali je ta tema i dalje aktuelna.

  • Sport
  • Tenis


Početkom marta Savet igrača, na čelu sa Novakom Đokovićem, nije mogao da donese jasnu odluku povodom Kermodovog ostanka, pa je rukovodstvo ATP-ja "prelomilo" na stranu smene Britanca.

Novak Đoković, predsednik Saveta, bio je protiv ostanka Kermoda, a protiv njegovog stava javno su se oglasili teniseri kao što su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sten Vavrinka i drugi.

Jedan neimenovani profesionalni teniser, koji se bori na Čelendžer nivou i blizak je igračima u Savetu, imao je šta da kaže povodom smene višegodišnjeg predsednika Asocijacije.

On je otkrio šta misli vezano za "sukob" Federera i Nadala sa Đokovićem i stao na Srbinovu stranu.

"Đoković je apsolutno bio u pravu. 'Bogatstvo' se (među teniserima) ne deli ni približno kako bi trebalo. Sve je odgovaralo Nadalu i Federeru, bili su srećni sa Kermodom, zato što su dobijali ogroman 'deo kolača'", naveo je neimenovan izvor za "Metro", pa pojasnio situaciju:

"Nemojte pogrešno da me shvatite... Top 10 igrači zaslužuju da dobro zarade od ovog sporta. Ja samo mislim da bi moglo dosta više da se pomogne nama slabije rangiranim igračima".

On je nastavio sa kritikama na račun ATP-ja.

"Svi kritikuju ITF, ali ATP ih 'baca po autobus'. ITF je bio zaslepljen, ali sada barem pokušava da uradi ono što je pravedno. Imaju dobre namere. ATP je jednostavno borba za moć. (ATP) želi da ITF propadne radi svoje koristi", dodao je neimenovan izvor.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.