Nadala na šljaci može da pobijedi jedino Novak!

Krenula je sezona na šljaci i Masters na najsporijoj podlozi u Monte Karlu, stručnjaci veruju da su Rafael Nadal i Novak Đoković favoriti na Rolan Garosu.

Tenis 17.04.2019 | 21:35
Nadala na šljaci može da pobijedi jedino Novak!
To će biti prvi test forme najboljih svetskih igrača na šljaci. Nadal brani trofej, a Đoković je najavio da će igrati.

Nadala godinama unazad nazivaju "kraljem šljake", što je i sasvim opravdano ako se ima u vidu da je titulu na Rolan Garosu osvajao neverovatnih 11 puta.

Ipak, postoje i oni koji veruju da Španac nije neranjiv i da neko može da ga pobedi.

Dejvid Mekfirson, trener finaliste Majamija Džona Iznera, smatra da je svetski broj jedan Novak Đoković u stanju da poremeti dominaciju Nadala u Parizu.

"I dalje mislim da je Rafa taj koji je glavni na šljaci. Jedini koji je pokazao sposobnost da mu parira u igri na ovoj podlozi je Novak. Ima tu sposobnost da uhvati taj top-spin forhend rano sa svojim dvoručnim bekhendom i tako poništi Rafinu snagu na šljaci. To su uvek fascinantni mečevi", rekao je Mekfirson za "Njujork Tajms".

Isti list u analizi navodi da se Đoković nikako ne sme otpisivati.

"Novak Đoković, svetski broj jedan, suočava se sa pitanjima posle ranih gubitaka u Inddijan Velsu i Majamiju. Ali on je osvojio tri Grend slema zaredom i teško je izbrisati iz sećanja kako je Đoković igrao sa osnovne linije protiv Nadala u finalu Australijan Opena", piše američki dnevnik.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar