Džeko o jubileju: Bodove piši, igru briši!

Kapiten Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, odigrao je sinoć stotu utakmicu u dresu "zmajeva".

Fudbal 24.03.2019 | 08:00
Džeko o jubileju: Bodove piši, igru briši!
Izabranici Roberta Prosinečkog slavili su pobjedu nad Jermenijom (2:1) na startu kvalifikacija za Euro 2020. i to je ono što je najvažnije, mišljenja je centarfor Rome.

"Nakon utakmica protiv ovakvih ekipa, koje nisu lagane, najbitnije je bilo pobijediti. Šteta zbog tog primljenog gola, ali na kraju krajeva, tri boda piši, igru briši", rekao je Džeko nakon utakmice na "Grbavici".

On se na kratko osvrnuo i na naredni meč sa Grcima u utorak u Zenici.

"Svi su spremni osim Elvira Koljića, koji se povrijedio. Imamo dva-tri dana da se odmorimo i pripremimo, sigurno da protiv Grčke svi moramo puno više da damo, počevši od mene", dodao je kapiten BiH za televiziju "Nova".

Miralem Pjanić je bio asistent kod prvog pogotka Radeta Krunića, ali ni vezista Juventusa nije bio previše zadovoljan igrom "zmajeva" protiv Jermenije.

"Bitno je da smo pobijedili, da smo dobro startovali… Nije lako igrati protiv ovakvih protivnika, koji su uspjeli da nam naprave neke šanse. Bili smo prespori u protoku lopte, nismo dobro nalazili naše igrače između linija… Mislim da je bilo i dobrih stvari i od toga moramo nastaviti dalje", rekao je Pjanić.

Prema njegovim riječima u Zenici će "zmajevima" biti neophodna podrška navijača.

"Grčka je sigurno ekipa koja će željeti jedno od prva dva mjesta u grupi. Očekujemo dobru utakmicu i pun stadion. Trebaće nam podrška da pobijedimo", dodao je on.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar