EP: Irci jedva sa Gibraltarom, Šveđani dobili Rumune!

Gol Hendriksa dovoljan Ircima, sigurna i Švedska.  Fudbaleri Irske savladali su Gibraltar rezultatom 1:0 u prvoj utakmici kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2020. godine.  Švajcarci i Šveđani počeli pobedama, Irci se mučili! Švajcarci zabeležili rutinsku pobedu u Tbilisiju, Irska se mučila protiv Gibraltara. Švedskoj drama u Solni protiv Rumunije.  Olsen u 93. minutu odbranio Stokholm! Rumuni umalo stigli 0:2! Šveđani se ozbiljno kockali sa već dobijenom utakmicom - 2:1.

Fudbal 23.03.2019 | 21:05
EP: Irci jedva sa Gibraltarom, Šveđani dobili Rumune!
Irska je došla na Gibraltar po tri boda i to su uspeli da urade. Jedini pogodak na utakmici postigao je Džef Hendriks u 56. minutu utakmice, na asistenciju Meta Doertija. Irci su u potpunosti opravdali ulogu favorita u ovom susretu pošto su bili dominantni u praktično svakom segmentu.

Šveđani su na "Frends Areni" u Solni uspeli kao domaćin da savladaju selekciju Rumunije rezultatom 2:1. Selektor Švedske, Jane Anderson, već posle 24 minuta fudbala bio je prinuđen da napravi prvu izmenu, pošto se povredio desni bek, Mikael Lustig.

U narednih 40 minuta, Šveđani su postigli dva gola i tako stekli prilično lepu prednost. Prvi gol smo videli nakon 33. minuta, kada je Robin Kvaison postigao pogodak, da bi na 2:0 povisio Klaeson samo sedam minuta kasnije.

Na veliki odmor se otišlo sa ovom lepom prednošću Šveđana, da bi Rumuni uspeli samo da ublaže poraz, jer je Kešeru u 58. minutu doneo tračak nade svom narodu, međutim nisu imali snage da preokrenu rezultat.

Malta je kao domaćin savladala ekipu Farskih Ostrva sa 2:0 u utakmici u kojoj smo videli čak sedam žutih i jedan crveni karton, a u drugom poluvremenu meč je bio produžen za čak devet minuta. Maltu je Nvoko doveo do prednosti već u 13. minutu, da bi njihov igrač "pocrveneo" u 62. minutu utakmice pošto je napravio faul kao poslednji igrač odbrane.

Stiv Borg je u 77. minutu utakmice sa bele tačke doneo prednost od 2:0, pa se ispostavilo da je ovo bio i konačan rezultat utakmice.

Švajcarska je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u Grupi D pobedila kao gost Gruziju 2:0 (0:0).

Posle prvo prvog poluvremena, u kojem nije bilo pogodaka, "sajdžije" su u nastavku prilično rutinski odradile poslao na punom stadionu u Tbilisiju. Strelci za goste bili su Stiven Cuber u 57. i Denis Zakarija u 80. minutu.

Dugogodišnji vezni fudbaler Hofenhajma, a od ove sezone Štutgarta, prvi pogodak postigao je preciznim udarcem sa 16 metara. Cuber je dobio povratni pas od Zakarije, lepo se namestio i malo iskosa sa leve strane pogodio dalji, donji levi ugao gola Gruzije.

Sve je bilo rešeno deset minuta pre kraja meča.

Jedan od trojice braće Ajeti, Albian (najstariji Arlind igra za Albaniju, dok brat blizanac Albiana – Adonis nije dobio poziv od Vladimira Petkovića, imao je kolosalnu priliku, ali mu je zicer odbranio Giorgi Lorija, lopta se, međutim, odbila do Zakarije, koji pogađa mrežu za pobedu Švajcarske.

Irci su se poprilično namučili u gostima protiv Gibraltara. Mršavih 1:0 protiv potpunog autsajdera ne daje nadu navijačima Republike Irske da prilično tešku Grupu D mogu da završe na jednom od prva dva mesta.

Jedini pogodak postigao je Džef hendrik u 49. minutu.

Grupa D:

Gruzija – Švajcarska 0:2 (0:0)
/Cuber 57, Zakarija 80/

Gibraltar – Irska 0:1 (0:0)
/Hendrik 49/

*slobodna je Danska

Od tri kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2020, koje su igrane od 18 časova, najzanimljivije je bilo u Solni, gde je Švedska u okviru Grupe F ugostila Rumuniju.

Skandinavci su pobedili 2:1 (2:0), mada su do poslednjeg sudijskog zvižduka strepeli za tri boda.

Šveđani su prvi gol u novom ciklusu kvalifikacija postigli u 33. minutu. Robin Kvaison je iskoristio neopreznost odbrane Rumuna, što je na "Frends" stadionu izazvalo pravo oduševljenje među domaćim pristalicama.

Novi povod za slavlje navijači Švedske imali su u 40. minutu, kada je mrežu Rumunije pogodio i fudbaler Krasnodara Viktor Klaeson.

Međutim, dobrim početkom drugog poluvremena i golom postignutim u 58, Rumuni su se vratili u igru i utakmicu do kraja učinili neizvesnom. Lepu akciju izveli izabranici Kozmina Kontre, a nakon asistencije Razvana Marina gol je postigao Klaudiu Kaseru, koji je u igru ušao na početku drugog dela.

Malta je kao domaćin pobedila Farska Ostrva 2:1 (1:0) i sada deli prvo mesto sa Švedskom u Grupi F.

Grupa F:

Malta – Farska Ostrva 2:1 (1:0)
/Nvoko 13, Borg 77 - Tomsen 90+8/

Švedska – Rumunija 2:1 (2:0)
/Kvaison 33, Klaeson 40 - Kaseru 58/

Španija – Norveška

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar