Majami: Filip se borio kao LAV i prošao Vavrinku!

Imao je 5:2 u taj-brejku trećeg seta Sten Vavrinka, a onda je srpski as vezao pet poena za plasman u šesnaestinu finala Majamija. Da li sledi Federer? Čekinato bez "borbe" do trećeg kola! Damir Džumhur zbog povrede je odustao od daljeg nastupa na ATP turniru Masters serije u Majamiju.

Tenis 23.03.2019 | 20:45
Majami: Filip se borio kao LAV i prošao Vavrinku!
Krajinović posle preokreta eliminisao Vavrinku u Majamiju! Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju, nakon pobede nad Stanom Vavrinkom sa 2:1 u setovima.

Nije ovaj meč najbolje počeo po Krajinovića, pošto je izgubio prvi set rezultatom 7:5, nakon 55 minuta igre u najvećem gradu Floride.

Probudio se Krajinović u nastavku i hrabrom igrom počistio Vavrinku u drugom setu za samo 34 minuta, pa je rezultatom 6:2 uzeo svoj prvi set.

Sve je funkcionisalo dobro za srpskog teniser u ovom setu, dok je Švajcarac dosta grešio i ovakav rezultat bio je neminovan.

Krajinović, koji je 103. teniser sveta, imao je brejk zaostatka u poslednjem setu, ali je odmah uspeo da se vrati i napravi ribrejk. Do kraja nismo videli oduzimanje servisa, pa je pobednik odlučen u taj-brejku.

Srpski teniser nije dobro krenuo 13. gem, pošto je Švajcarac poveo sa 4:1. Međutim, u narednih sedam poena dobio je čak šest i sa 7:5 došao do velikog trijumfa.

Krajinović će u trećem kolu Majamija igrati protiv Rodžera Federera ili Radu Albota, čiji je meč nešto kasnije na programu.

Ranije u toku dana plasman dalje obezbedili su Danil Medvedev, David Gofan, Džordan Tompson, Marko Čekinato, Žao Sousa i Denis Šapovalov.

Bravo, Filipe!

Srpski teniser Filip Krajinović "preživeo" je triler meč protiv Stena Vavrinke i obezbedio plasman u treće kolo Majamija posle dva sata i 42 minuta borbe. Izgubio je prvi set, izjednačio, a onda treći dobio posle prave drame: 5:7, 6:2, 7:6 (7:5).

Švajcarski teniser, trenutno 37. na ATP listi, vodio je u taj-brejku trećeg seta 5:2, da bi potom Krajinović vezao pet poena i odmah iskoristio prvu meč loptu.

Krajinović je prošle godine takođe igrao treće kolo Majamija, gde ga je eliminisao Huan Martin del Potro, videćemo da li sada može i korak više, pošto tek treba da sazna rivala, a zanimljivo je da je moguće da opet bude Švajcarac.

Biće to bolji iz duela moldavskog tenisera Radua Albota i pretendenta na titulu - Rodžera Federera, koji je na programu posle 21.30.

Njih dvojica su se prošle godine sastala dva puta i oba susreta pripala su Federeru.

Kasnije večeras meč drugog kola igra i Miomir Kecmanović protiv Frensisa Tijafoa, dok su u nedelju u toku dana na programu mečevi Novaka Đokovića i Federika Delbonisa, odnosno Dušana Lajovića i Nika Kirjosa.

Čekinato bez "borbe" do trećeg kola! Damir Džumhur zbog povrede je odustao od daljeg nastupa na ATP turniru Masters serije u Majamiju.

Džumhur se povrijedio u finišu meča protiv kola u kojem je pobijedio domaćeg predstavnika Kristofera Jubenksa.

Najbolji bh. teniser je sa bolnim izrazom lica napustio teren nakon meča, zbog jakog bola u leđima. Nakon 11. gema u trećem setu pri vođstvu od 6:5 zatražio je medicinski tajm-aut, nakon kojeg je, uz dosta muke, nastavio meč i u taj-brejku uspio da izbori pobjedu.

"Nažalost, morao sam odustati od daljeg nastupa u Majamiju zbog povrede leđa koju sam zadobio u meču prvog kola. Učinio sam sve kako bih bio spreman, ali je bol prejaka. Hvala svim navijačima na podršci", poručio je Džumhur.

On je danas trebao da igra meč drugog kola protiv Italijana Marka Čekinata, koji je tako bez odigranog meča došao do trećeg kola, s obzirom na to da je u prvom kolu bio slobodan.

Italijana u trećem kolu čeka duel s boljim iz meča Anduhar - Gofan.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar