EP: Švajcarci lagano do prvih bodova!

I Švajcraci pobedom otvorili kvalifikacije.  Švajcarci zabeležili rutinsku pobedu u Tbilisiju.  Gruzija odolevala samo 45 minuta. . .

Fudbal 23.03.2019 | 17:30
EP: Švajcarci lagano do prvih bodova!
Švajcarska je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u Grupi D pobedila kao gost Gruziju 2:0 (0:0).

Posle prvo prvog poluvremena, u kojem nije bilo pogodaka, "sajdžije" su u nastavku prilično rutinski odradile poslao na punom stadionu u Tbilisiju. Strelci za goste bili su Stiven Cuber u 57. i Denis Zakarija u 80. minutu.

Dugogodišnji vezni fudbaler Hofenhajma, a od ove sezone Štutgarta, prvi pogodak postigao je preciznim udarcem sa 16 metara. Cuber je dobio povratni pas od Zakarije, lepo se namestio i malo iskosa sa leve strane pogodio dalji, donji levi ugao gola Gruzije.

Sve je bilo rešeno deset minuta pre kraja meča.

Jedan od trojice braće Ajeti, Albian (najstariji Arlind igra za Albaniju, dok brat blizanac Albiana – Adonis nije dobio poziv od Vladimira Petkovića, imao je kolosalnu priliku, ali mu je zicer odbranio Giorgi Lorija, lopta se, međutim, odbila do Zakarije, koji pogađa mrežu za pobedu Švajcarske.

Švajcarci su još jednom pokazali da su vrlo ozbiljna reprezentacija i da plasman na završni turnir Lige nacija nije nikakva slučajnost, baš kao ni ono petardiranje Belgije. Na startu kvalifikacija na EURO 2020. četa Vladimira Petkovića bez problema je slavila u Tbilisiju protiv Gruzije - 2:0. 

Domaći sastav uspeo je nekako da dodoli u prvom poluvremenu, ali čim je krenuo nastavak Sajdžije su stigle do vođstva i bilo je jasno da Gruzini neće moći do iznenađenja. Stiven Cuberpostigao je vodeći pogodak na asistenciju Brila Emboloa. Rezultatski, Gruzija je bila u igri sve do samog finiša, ali igrački potpuno nadigrana. Jedan jedini udarac u okvir gola za 90 minuta i tek još nekoliko slabih pokušaja. Na drugoj strani Švajcarci vrlo opasni kad god bi prišli Loriji. Uz dominaciju na sredini terena i u posedu lopte...

Švajcarska je do drugog pogotka stigla u 80. minutu. Rezervista Ajeti našao se u šansi, šutirao je, Lorija odbranio, ali nije imao sreće, pošto se lopta odbila pravo na nogu Denis Zakariji, a ovaj nije propustio šansu da ćušne loptu u praznu mrežu.  

Švajcarska za tri dana igra možda i ključnu utakmicu kada je u pitanju borba za prvo mesto u grupi. U Bazel na Sent Jakob stadion dolazi im Danska.

U Grupi D takmiče se još Danska, Irska i Gibraltar.

Grupa D:

Gruzija – Švajcarska 0:2 (0:0)
/Cuber 57, Zakarija 80/

Gibraltar – Irska

*slobodna je Danska

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar