Begović: Što me nema u dresu BiH? Pitajte Robija...

Golman Bornmuta i doskorašnji prvi čuvar mreže Bosne i Hercegovine Asmir Begović izostavljen je sa spiska fudbalera za start kvalifikacija na EURO 2020. godine.

Fudbal 22.03.2019 | 17:00
Begović: Što me nema u dresu BiH? Pitajte Robija...
Selektor "zmajeva" Robert Prosinečki kratko je ranije objasnio razloge nepozivanja Trebinjca u nacionalni tim naglasivši da je Begović izgubio mjesto od Artura Boruca u startnih 11 Bornmuta, kao i da se uprkos pozivima nije odazivao na posljednjih nekoliko utakmica.

"Da li ima sukob? Nema ga, to mene ne interesuje. Tako smo odlučili. Ako se Begović vrati na gol, možda će biti pozvan", rekao je Prosinečki.

U razgovoru za "BHRT" Begović je priznao da ne zna više od toga što je selektor BiH izjavio novinarima.

"Nema mene, to je bila odluka selektora u ovom trenutku, ne znam puno više od vas. Što se tiče te informacije, u medijima sam vidio razloge mog izostavljanja. Ali, to nije sada bitno već da ekipa osvoji šest bodova u naredne dvije utakmice. Želim timu puno sreće", rekao je Begović.

Uvjeren je da "zmajevi" mogu osvojiti maksimalan broj bodova protiv Jermenije u subotu na "Grbavici" i Grčke u utorak na zeničkom "Bilinom polju".

"Svaka utakmica je teška, a u kvalifikacijama pogotovo. Jermenija nije bezvezan protivnik, a pogotovo Grčka. Dobro poznajemo Grke, u posljednjih nekoliko godina smo često igrali, biće teško i čvrsto, ali ne vidim razloge da ne možemo osvojiti svih šest bodova", naglasio je golman engleskog Bornmuta.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar