Šokantna scena: Pao tokom meča

Španski 19-godišnji teniser Nikola Kun srušio se za vrijeme meča protiv Miše Zvereva. Bile su to šokantne scene, Zverev je odmah došao do njega kako bi mu pružio pomoć.

Svijet 21.03.2019 | 12:58
Šokantna scena: Pao tokom meča
Bespomoćno je ležao na terenu u suzama, a onda su ga uspjeli okrenuti i podići. Uz pomoć trenera jedva je izašao s terena, a publika ga je podržala snažnim aplauzom.

Situacija se dogodila kad je Kun krenuo na jednu kraću loptu i prije nego što je stigao do nje, iznenada se srušio na trbuh. Pretrpio je jake grčeve u leđima, toliko jake da se nije mogao ni okrenuti. Trener je prvi stigao do njega.

Mladi Španije 255. na ATP listi, a ovaj meč je morao predati kod rezultata 6:4, 5:7, 2:2.

(index.hr)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sram "vas" bilo

21.03.2019 13:10

Žalosno, j.... ovaj tenis, kad ovi što sjede u publici gledaju na tebe kao da si šou i guz... ni da mrdnu, da ti pomognu!

ODGOVORITE
Name

Sport

21.03.2019 14:43

Pa da si ikad isao na mec, znao bi da ne smijes prici terenu... zato i postoje treneri, doktori i pomocno osoblje turnira. Platis kartu da gledas vrhunske sportiste, koji se, usput, ne bi trebali upustati u mec ako nisu spremni. Kao i u svakom drugom sportu..

Name

Svašta više

21.03.2019 15:52

Pa nisam, ali znam da bi trebali imati ekipu na terenu koja unesrećenom pruža podršku, izbavlja ga. Kakav sport, gdje je tu humanost?! Najbolje slaviti mrtve ljude, iskazivati žal, ccc... Kakvo primitivno razmišljanje imaš! Tako "pojedinci" udare čovjeka na ulici i pošto ih niko ne vidi, oni bježe i ostavljaju ga da crkne! Baš žalosno što ste takvi.