Hrvatska učestvuje na Letnjoj NBA ligi!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske učestvovaće ove godine na Letnjoj ligi NBA, objavljeno je iz takmičenja.  Umesto na Mundobasket, Hrvati će u NBA! Hrvatska košarkaška reprezentacija dobila je poziv da uz Kinu popuni NBA letnju ligu.

Košarka 24.03.2019 | 08:30
Hrvatska učestvuje na Letnjoj NBA ligi!
Hrvatskoj će to biti prvo učešće na Letnjoj ligi, a pored nje igraće i reprezentacija Kine, koja je bila prisutna i 2007. godine.

Letnja liga će se igrati od 5. do 15. jula u Las Vegasu. Pored Hrvatske i Kine, učestvovaće 30 NBA klubova.

Hrvatska neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini, ali će se nešto ranije pojaviti na NBA letnjoj ligi.

"Dobili smo poziv od NBA lige, koji ćemo prihvatiti i idemo u prvoj polovini jula u Las Vegas da igramo Letnju NBA ligu", najavio je Stojko Vranković, predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske.

Poziv na adresu hrvatske "kuće košarke" stigao je krajem februara, a sada je konačno prihvaćen, objavili su Amerikanci. 

"Kina i Hrvatska poslaće će reprezentacije na NBA letnu ligu ove godine i tako se pridružiti svim NBA klubova u Vegasu", rekao je američki novinar Tim Rejnolds.

NBA letnja liga, pored gostiju, uvela je i novinu da se sve utakmice igraju u istom gradu, a ne u tri, što je do ove godine bio slučaj.

"Naša je procena da je to odlična stvar, jer ćemo u Las Vegasu imati šest jakih utakmica, imaćemo šest prenosa na NBA TV.  Pozivnice će ići na adresu svih, a Bogdanović i Šarić, ako bude želeli, naravno da su dobrodošli. Iako znamo da je Letna liga za one igrače u razvoju u NBA ligi. Mi ćemo se u selekciji bazirati na one igrače koji bi trebalo da iznesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", objasnio je Vranković zta hrvatske medije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar