Tramp tvrdi: Sve opcije na stolu

Predsednik SAD Donald Tramp je ponovio da su "sve opcije na stolu" kako bi se venecuelanski predsednik Nikolas Maduro oborio s vlasti.

Svijet 20.03.2019 | 08:42
Tramp tvrdi: Sve opcije na stolu
"Sve opcije su na stolu. Sramno je šta se događa u Venecueli - dug, uništenje i glad", rekao je juče Tramp novinarima u Beloj kući.

Tramp je to izjavio u prisustvu brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji podržava američku kampanju pritiska na Madurovu vladu. 

SAD i više od 50 drugih zemalja, među kojima i Brazil, priznali su opozicionog lidera Huana Gvaida kao predsednika Venecuele, nakon što se on u januaru na mitingu proglasio predsednikom. 

Da bi pojačao pritisak, Vašington je uveo Venecueli ekonomske sankcije i odobren je embargo na naftu, ključni venecuelanski izvozni proizvod, koji će stupiti na snagu 28. aprila. 

Takođe, na meti sankcija se našla i venecuelanska državna rudarska kompanija i njen predsednik. 

Tramp je najavio i da će u petak o Venecueli razgovarati s liderima Bahama, Svete Lucije, Jamajke, Haitija i Dominikanske Republike. 

Karipske države duži niz godina imaju koristi od programa koje je započeo pokojni venecuelanski lider Ugo Čaves, jer dobijaju naftu po povlašćenim cenama.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

guz

20.03.2019 08:12

Vidi se da su po sugestiji Dodika,Srbi u Americi glasali za Trampa,demokratu,koji bi napao drugu drzavu.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

20.03.2019 09:08

A sta je sa vasom brigom o nama,ili je vama bitno da imate kontrolu nad teritorijom,a nek narod krepaje,,jeli Tramponja

ODGOVORITE