EL: Milutinov skoro perfektan, Srbi iz Bavarske podbacili!

Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su savladali minhenski Bajern 89:69, u 27. kolu Evrolige.  Milutinov komandovao reketima, debitovao supertalentovani Pokuševski i odmah se upisao, Bajern na -20! Odlična partija srpskog centra.

Košarka 19.03.2019 | 22:00
EL: Milutinov skoro perfektan, Srbi iz Bavarske podbacili!
Grčki tim je napravio važan korak u borbi za plej-of nadigravši direktnog konkurenta.

Tri kola pre kraja Olimpijakos ima 14 pobeda, poput Baskonije i Milana koji imaju po meč manje, jednu više od gradskog rivala Panatinaikosa koji takođe tek treba da igra meč 27. kola, a koji je prvi ispod "crte".

S druge strane, Bajern je ostao na 12 pobeda pa je skoro ostao bez šansi da se domogne doigravanja.

Olimpijakos je meč rešio već u prvom poluvremenu, sjajnom odbranom u prvoj četvrtini (20:10) je izgradio poziciju za +19 na pauzi (50:31), a razlika je u nastavka rasla i do 27 poena (71:44).

Grčki tim je predvodio Zek Lidej sa 23 poena, a odličan je bio i srpski reprezentativacNikola Milutinov. Bivši centar Partizana je postigao 20 poena uz samo jedan promašaj iz igre (9/10), te imao 5 skokova i 2 asistencije.

Dvocifren učinak su imali još Brajante Veber sa 12 poena uz 8 skokova i Jorgos Printezis sa 11 poena. Bajern je predvodio Peteri Koponen sa 15 poena, 13 je dodao Devin Buker, a 10 je ubacio Nihad Đedović.

Srpski košarkaši su se uklopili u sivilo bavarskog tima – Vladimir Lučić je postigao 6,Nemanja Dangubić 2, a Stefan Jović samo 1 poen, ali je imao 9 asistencija.

U sledećem kolu Olimpijakos gostuje Gran Kanariji, dok će Bajern seriju od tri poraza pokušati da prekine protiv Barselone.

To je taj Olimpijakos koji se čeka bezmalo dva meseca! Posle šest poraza u poslednjih sedam kola i dolaska na ivicu provalije, pirejski crveno-beli odigrali su meč po ukusu Dejvida Blata i rutinski nadigrali Bajern rezultatom 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21).

Gosti iz Minhena jednostavno nisu imali šta da traže u Pireju. Olimpijakos je od prvih taktova utakmice diktirao svoj tempo i već u prvoj četvrtini napravio štimung koji je dao pravi ugođaj. Do prvog odlaska na odmor Olimpijakos je imao deset poena viška, do poluvremena je ubacio čak 50 poena, a Bajernu dozvolio 31, da bi pred kraj treće deonice razlika otišla na maksimalnih 25 poena (69:44), što je bio jasan znak da je Bajern ovde uzalud dolazio. Iskoristio je blagi pad domaćina u poslednjih deset minuta kako bi spustio razliku, ali ne i da sačuva obraz. 

Blat je uoči ove utakmice od svojih pulena zahtevao maksimalnu koncentraciju i predanost igri, a to su mu oni i dali. Olimpijakos je igrao ozbiljno, smireno, fokusirano u obe faze igre uprkos izostancimaVasilisa Spanulisa i Janisa Strelnijeksa, zbog čega se odbrambena taktika Dejana Radonjića brzo našla na liniji otvorene vatre. Nikola Milutinov i Zek Ledej su komandovali reketima i upravo iz neposredne blizine napunili koš protivnika. Milutinov je bio vrlo raspoložen i bio je gotovo bez greške iz igre – 20 poena (9/10), uz pet skokova i dve asistencije, ali i četiri izgubljene lopte i indeks 20. Sve to za 27 minuta na parketu. Ledej je bio za nijansu bolji, pošto je ubacio 23 poena, dok je u igri bio svega 18 minuta!Brijante Veber sa 12 i Jorgos Printezis sa 11 poena bili su takođe među dvocifrenima. Lepa vest za košarkaške poklonike u Srbiji je debitantski nastup supertalentovanog Alekseja Pokuševskog u elitnom takmičenju! Strašni plejmejker od 211 centimtara dobio je šansu u poslednjem minutu utakmice, a na kraju je upisao i svoj prvi poen u Evroligi i to sa linije penala, pošto je faul nad njim skrivio Derik Vilijams. 

U redovima Bajerna najbolji je bio Peteri Koponen sa 15 poena, uz sve poene sa distance (5/6 za tri).Vladimir Lučić je odigrao nešto više od 23 minuta i ubacio šest poena, dok je Stefan Jović za malo manje od 16 minuta ubacio samo jedan poen, ali podelio devet asistencija i imao četiri skoka. Nemanja Dangubić je odigrao 19 minuta i imao po dva poena i skoka, uz jednu asistenciju.

Olimpijakos se sada nada Panatinaikosovom kiksu protiv Baskonije u Atini, ali i da Makabi neće dobiti Žalgiris kao domaćin kako bi konačno malo odahnuo...

Evroliga, 27. kolo

Olimpijakos – Bajern 89:69
Anadolu Efes – CSKA 78:80
Fenerbahče – Budućnost 76:67

21.00 Barselona – Gran Kanarija

Sreda:

18.15 Darušafaka – Himki
20.00 Panatinaikos – Baskonija
20.05 Makabi – Žalgiris
21.00 Real Madrid – Armani Milano

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar