LŠ: Senzacija u Istanbulu! Odbojkaški svijet ne vjeruje!

Čudo Italijanki!

Ostali sportovi 19.03.2019 | 20:00
LŠ: Senzacija u Istanbulu! Odbojkaški svijet ne vjeruje!
Jedno od većih čuda u svetu odbojske se danas zbilo u Istanbulu.

Odbojakšice italijanskog Koneljana su u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona kao potpune autsajderke eliminisale domaći Ezačibaši pošto su nadoknadile maksimalan poraz iz prvog meča i potom u zlatnom setu nanele šokantan poraz favorizovanom rivalu.

Podsetimo, Ezačibaši je nedavno u Italiji pregazio Koneljano sa 3:0, ali je danas na svom terenu poražen 1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 21:25) čime su Italijanke nadoknadile deficit iz prvog meča. Ušlo se u „zlatni set“ gde je Koneljano potpuno nokautirao turski Drim tim i sa 15:10 ostvario senzacionalan plasman u polufinale.

Malo je reći da je ovaj rezultat senzacija. Iako za Koneljano igraju sjajne odbojkašice poput Mirjam Sile,Kimberli Hil, Robin de Krojf, Ane Danezi ili Monike de Đenaro, Ezačibaši je bio bio apsolutni favorit u ovom dvomeču. Reč je o ekipi koja je pravljena da osvoji Ligu šampiona i koja je formirala najatraktivniji napadački tandem sveta sa Tijanom Bošković i Kim Jon-Kung. Ezačibaši je u dosadašnjem delu sezone imao 33 pobede i samo dva poraza u svim takmičenjima. Kroz Ligu šampiona je do četvrtfinala pregazio sve protivnike sa šest pobeda u isto toliko mečeva. U prvom meču četvrtfinala je rasturio Koneljano sa maksimalnih 3:0...

Ali trener Mota i njegove izabranice su pomisilile uoči revanša da je posao završen. I prevarili su se...

Koneljano je već u prvom setu najavio čudo kada nijednom nije dopustio Ezačibašiju da povede, a sredinom seta je vodio čak sedam poena razlike. U drugom setu je Ezačibaši počeo nešto bolje, imao vođstvo, ali su Italijanke serijom 7:0 preokrenule na 10:6 i tu prednost nisu ispuštale do kraja seta.

Uspeo je Ezačibaši da uzvrati u trećem setu i da ga osvoji u dominantnom stilu. Čak je i poraz od 2:3 odgovarao popularnim Tigricama uoči četvrtog seta, ali je Koneljano osvojio i taj set. Opet sjajnom igrom ne dozvolivši domaćima nijednom da povedu.

O konačnom pobedniku je odlučivao „zlatni set“. Ali demoralisanim igračicama Ezačibašija ništa nije polazilo za rukom, dok su gošće pucale od samopuzdanje i oduvale su favorizovanog rivala.

Najbolja evropska odbojkašica Tijana Bošković nije uspela da spasi Ezačibaši šokantne eliminacije, a jedan od uzorka poraza je i njena partija. Tačnije, nemogućnost da bude na uobičajenom nivou. Srpkinja je igrala nedovoljno oporavljena od povrede trbušnog mišića i nije mogla da pruži partija na kakve nas je do sada navikla. Ali to opte ne umanjuje veličinu Koneljanovog podviga jer su u Ezačibašiju zakazale ostačle zvezde poput Kim i Larson.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak

Ezačibaši – Koneljano 1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 21:25) - zlatni set 10:15 /prvi meč 3:0/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar