Ubio gosta zbog neplaćenog računa

Australac koji je nudio smještaj preko internet-stranice Airbnb i koji je u svojoj kući u Melburnu ubio gosta jer nije imao dovoljno novca da plati račun osuđen je na 11 godina zatvora, prenosi BBC.  

Svijet 19.03.2019 | 10:18
Ubio gosta zbog neplaćenog računa
Džejson Kolton na sudu je rekao da nije počinio ubistvo s predumišljajem nego ubistvo iz nehata kada je u novembru 2017. godine oduzeo život Ramisu Jonuziju.

Dvojica cimera držala su muškarca (36) dok je ga je on tukao i davio jer nije platio 210 australskih dolara (više od 250 KM).

Naime, Kolton je objasnio sudu kako on nije htio ubiti ili ozbiljnije povrijediti Jonuzija, nego je ga je samo htio onesvijestiti.

Prema informacijama iz australskih medija, Ramis Jonuzi bio je zidar, koji je unajmio sobu pristupačnije cijene kako bi riješio neke “lične probleme”. 

Prvobitno je od Koltona i njegovih cimera unajmio sobu na tri noći, ali je onda zatražio produženje boravka na sedam dana. Međutim, kada je trebao otići i platiti, imao je više od 10 KM na računu.

Sudija Elizabet Holingvort opisala je napad “kukavičkim”. Rekla je Koltonu da je počinio “brutalni” napad, a da je kasnije pokušao opravdati i umanjiti zločin koji je počinio.

– Čak i nakon što ste znali da je umro, nazvali ste Jonuzija gadom, smećem i narkomanom. Rekli ste da je zaslužio to što je dobio – dodala je sutkinja.

Kompanija Airbnb je u saopštenju navela kako je užasnuta onim što se dogodilo i da je odmah uklonila navedeni oglas sa svoje stranice.

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Странац

19.03.2019 10:03

Сасвим нормално,варалица се коначно јавио на прави оглас. Душко ( Паје) Рикић сада живи у Љељенчи и такође се лажно представља као зидар је када сам му платио стан јер је живио на улици из захвалности је још покрао жену која му је изнајмила стан. Тешко је извагати коме помоћи али је чињеница да са сваком варалицом која рјешава неке своје проблеме преко туђих леђа и доброте у људима остаје све мање доброте. Тога се треба чувати а стари људи су имали изреку: - " Прими сироту на своју срамоту".

ODGOVORITE
Name

King

19.03.2019 21:58

Slaviša iz Suvog Polja kod Bijeljine se takođe predstavlja kao zidar, a najobičniji je prevarant i lopov. Izbjegavajte ga , jer će vam uzeti pare, a posao neće uraditi.