UEFA kuva novitet u klupskim takmičenjima...

Zatvorena Liga šampiona sa ispadanjem?! Apetit velikih klubova se ne stišava. . .

Fudbal 20.03.2019 | 20:00
UEFA kuva novitet u klupskim takmičenjima...
Čelnici UEFA i velikih klubova iz Zapadne Evrope imaće novi sastanak u utorak popodne, koji bi mogao da iznedri nove promene u Ligi šampiona. Elitno takmičenje je kamen spoticanja duže vreme između dve strane, jer veliki i moćni klubovi teže ka zatvaranju lige, u kojoj ne bi bilo mesta za male i siromašne.

Kako stvari stoje, mogao bi da usledi još jedan korak ka toj njihovoj želji, jer će jedna od tema na sastanku biti menjanje formata u Ligi šampiona, u koju bi se ulazilo i ispadalo, kao u nekom nacionalnom prvenstvu, piše Volstrit žurnal, kojem sportske teme nisu u fokusu, ali kada o njima piše, ta priča ima realne osnove i izvore.

Ova promena, ukoliko bude usvojena, značila bi da bi određeni broj klubova imao zagarantovano mesto u Ligi šampiona, bez obzira na status u domaćem prvenstvu, ali bi postojala opcija da, eventualno, ispadnu iz elite, ako bi u tom takmičenju završili među poslednjima.

Ionako uzak prolaz za manje klubove time bi postao još uži, prolaz do Lige šampiona bio bi skoro nemoguć.

UEFA menja formate takmičenja na tri godine, a to znači da bi ovaj sistem Lige šampiona mogao da zaživi od 2024. godine.

Evropska kuća fudbala izaći će pred klubove sa predlogom da se mečevi elitnog evropskog takmičenja igraju vikendom, ali će gotovo sigurno biti odbijena, jer su Nemci pre svih poručili da su domaća prvenstva „krv“ svakog kluba.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar