Dan mrmota u Njukaslu!

Sve je u dlaku isto kao pre godinu dana! Pogled na tabelu posle 31. kola prošle i ove sezone je neverovatan, kada su Svrake u pitanju.

Fudbal 19.03.2019 | 17:15
Dan mrmota u Njukaslu!
Postoji čuveni američki film „Dan mrmota“ sa Bilom Marijem u glavnoj ulozi, u kojem svakog dana preživljava sve potpuno isto kao prethodnog. I tako u besomučno krug, dok se jednom ta „čarolija“ ne razbije.

Tako se danas, verovatno, osećaju navijači Njukasla, jer je za njih pogled na tabelu Premijer lige nestvaran. Potpuno je, u dlaku, isti kao pre godinu dana!

Njukasl je i lani i sada posle 31 odigrane utakmice imao devet pobeda, osam remija i 14 poraza i potpuno identičnu gol-razliku: 31 dati i 40 primljenih golova. I pre godinu dana je to bilo dovoljno za 13. mesto, kao što je i sada... Jedino je okruženje drugačije.

U martu 2018. prvi ispod crte bio je Kristal Palas sa 30 bodova, dok je sada tu Kardif sa 28. Samim tim su i šanse Njukasla veće da obezbedi opstanak u ligi. Lani je čak uspeo da se izvuče do 11. pozicije, sa 11 bodova više od prvog davljenika Svonsija.

Ni sada nemaju Svrake pretežak raspored. Do kraja prvenstva, od timova iz vrha, sastaće se sa Arsenalom u gostima i sa Liverpulom kod kuće. Ali biće im rivali i ekipe što su ispod njih na tabeli: Kristal Palas, Brajton, Sautempton i Fulam.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar