Četiri stavke po kojima će Mesi pamtiti noć u Sevilji...

Ovacije navijača Betisa, Argentinac nikada neće zaboraviti!

Fudbal 20.03.2019 | 18:00
Četiri stavke po kojima će Mesi pamtiti noć u Sevilji...
Uzalud sve kada se igra Lionelu Mesiju. Kada je argentinski fudbalski čarobnjak raspoložen, kada mu je sve potaman, kada mu se kockice i zvezde slože, pa mu se pleše po terenu, nema te odbrane koja može da ga zaustavi.

Osetili su to i defanzivci Betisa na svojoj koži u nedelju uveče, pošto ih je usred Sevilje Mesi razneo. Upisao je Argentinac het-trik, a Barselona pobedu od 4:1, kojom je za još jedan korak bliža novoj tituli prvaka.

Na Benitu Viljamarinu viđena je jedna od nesvakidašnjih scena: navijači Betisa su ovacijama na nogama pozdravili Mesija, čoveka koji je unišio njihov tim! A, on je odgovorio zbunjenim licim dečaka koji se samo igrao tu na livadi ispred svoje kuće.

„Ne pamtim da mi se ovako nešto ikada desilo. Zaista sam zahvalan na reakciji navijača. Ne sećam se da sam ikada dobio ovakve ovacije od rivala“, rekao je posle meča Mesi.

A, meč u Sevilji pamtiće Lionel po još tri stavke. Argentinac je postigao 34. het-trik u Primeri, po čemu se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Kristijanom Ronaldom.

Pored toga, desetka Barselone je odigrala 674. meč u dresu španskog kluba i time dostigao Andresa Inijestu. Ostalo mu je da prestigne još Ćavija (767) i postane rekorder Blaugrane i po tom pitanju.

Na kraju, Lionel Mesi je i prestigao Ćavija! I to po broju ostvarenih pobeda u Barseloni. Dok je nekadašnji vezista kluba sa Nou Kampa imao 476 pobeda iz 767 utakmica (62 odsto uspešnosti), Argentinac je udario 477. recku iz 674 meča, što daje procenat od 71 odsto dobijenih utakmica.

A, svi znamo da tu nije kraj, da se Mesiju još igra i rešetaju protivničke mreže...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar