Srbija bez Matića na Portugal, a ima još povreda!

"Nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe protiv Nemačke i Portugala", kazao je Mladen Krstajić na današnjoj konferenciji za medije dok je nabrajao povrede reprezentativaca. Bez reči o Milivojeviću i Grujiću!

Fudbal 18.03.2019 | 20:30
Srbija bez Matića na Portugal, a ima još povreda!
Više loših nego dobrih vesti saopštio je selektor Mladen Krstajić na današnjoj konferenciji za medije pred početak novog ciklusa, i prve utakmice reprezentacije od novembra.

"Orlovi" su se ovog popodneva okupljaju u Staroj Pazovi gde će se kratko zadržati pošto ih već u sredu u Volfsburgu očekuje prijateljska utakmica sa podmlađenom reprezentacijomNemačke (20. mart, 20.45h), što je zagrevanje za početak kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Srbija će se preseliti u Lisabon gde je u ponedeljka (25. mart, 20.45) očekuje prvi meč novog ciklusa za kontinentalni šampionat, protiv branioca trofeja - Portugala.

A tamo - neće biti svih igrača sa prvobitno objavljenog spiska sa 27 imena.

Mladen Krstajić je saopštio novinarima da će Nemanja Matić propustiti obe predstojeće utakmice, Aleksandar Kolarov "samo" Nemačku, dok su probleme sa povredama prijavili su i Filip Kostić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, kao iLjubomir Fejsa.

Mahom su problemi sa primicačem, odnosno "zadnjom ložom".

 "Povrede su sastavni deo sporta. Nismo imali sreće da nas zaobiđu, nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe. Nemamo mnogo vremena da se spremimo, jedan trening ovde, putujemo, tamo ćemo odraditi još jedan trening i potom igrati sa Nemcima, što je bitno za atmosferu. Potom Portugal koji je jako važna utakmica za nas", kazao je selektor Mladen Krstajić u današnjem obraćanju u Staroj Pazovi.

Selektor nije želeo da govori o formaciji koju će koristiti u predstojećim utakmicama, ali je naveo da će sastav sigurno biti drugačiji nego u poslednjem meču protiv Litvanije u Ligi nacija, uz poruku da ne potcenjuju Nemce koji su podmladili reprezentaciju.

"Ne može nas poljuljati ni to kako su igrali u poslednja dva takmičenja (Mundijal i Liga nacija prim.aut), imaju 50 igrača, oni su reprezentacija koja ima svoj sistem rada i moramo da ih poštujemo. Verujem u ove momke, daćemo maksimum. Što se tiče same utakmice, rezultat je bitan, ali je važnija utakmica protiv Portugala", naveo je selektor Krstajić.

Aktuelna tema ponovo su bili Luka Milivojević i Marko Grujić.

Na spisku ponovo nije bilo kapitena Kristal Palasa koga je selektor "otpisao" na prethodnoj konferenciji za medije kazavši da "on više ne želi za Srbiju", dok je u međuvremenu pouzdani vezista demantovao selektora, još jednom ga optuživši da govori neistine.

Marko Grujić je "precrtan" jer je prema rečima selektora odbio da igra za "orliće", što je fudbaler takođe demantovao u međuvremenu.

"Danas smo se okupili da pričamo o Nemačkoj i Portugalu, a više nemam komentara na one koje nisu tu. Samo pričam o momcima koji su tu", kazao je Krstajić.

Aleksandar Kolarov je poručio da je meč sa Portugalom najvažniji u kvalifikacijama, kazao je da "ne postoji posebna taktika" protiv Ronalda, kao i da je Nemačka važna za atmoferu.

"Oni su kvalitetniji od nas, ali moramo da budemo dobri i da iskoristimo naše prilike.  Da li loše može da utiče pred Portugal? Sve zavisi kako odigramo, ako izgubiš i odigraš loše može da utiče na samopouzdanje, ali i ako izgubiš i odigraš dobro - to je možda plus. Bitno je na psihološkom planu", otkrio je iskusni levi bek Rome.

Zašto je Srbija do sada beležila neuspehe u kvalifikacijama? Aleksandar Kolarov je spomenuo da je bilo stvari "oko ekipe" koje su odmagale, ali da su oni najveći krivci.

To će probati već sada da isprave.

"Čim krenemo kako ne treba, tako i završimo. Portugal je najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama, potom i Ukrajina, tako da sa dva dobra rezultata možemo da napravimo dobru situaciju. Isto tako sa dva loša može sve da se zakomplikuje", zaključio je on.

Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar) i Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma) i Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Branko Jovičić (Crvena zvezda), Darko Lazović (Đenova), Adem Ljajić (Bešiktaš),

Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marsej), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad) i Luka Jović (Ajntraht).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar