Jedino je čudno zašto je "Čolo" čekao toliko...?!

Atletiko Madrid je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, a jedino čudno u celoj priči je - kako se ranije nije to dogodilo?! Bomba iz Madrida: Ektor Erera pet godina u Atletiku! Čolo Simeone završio prvo pojačanje za narednu sezonu.

Fudbal 20.03.2019 | 10:00
Jedino je čudno zašto je "Čolo" čekao toliko...?!
Možda je nešto teže pogoditi koji je tačno igrač po ukusu Maurisija Poketina ili Unaija Emerija, ali gotovo nikakve dileme nema kada je u pitanju Dijego "Čolo" Simeone.

Voli fudbalere koji odražavaju njegov temperament iz igračkih dana, koji se preneo i na trenerski posao, pa je sasvim jasno da vam je potrebno da pre svega "ginete za dres", a što ne reći i ono što je pokazivao posle pobede nad Juventusom u Ligi šampiona.

Takve kvalitete ima i meksični vezista Ektor Erera koji već šest godina briljira u Portu, ali su se tek sada pogodili uslovi da pređe u Atletiko Madrid.

Mnogi će se zapitati i zbog čega "Čolo" nije više urgirao kod rukovodstva Madriđana na dolasku Meksikanca, ali možda to što će ga na leto dovesti bez obeštećenja, i to što stiže sa pasošem zemlje Evropske unije - donekle daje odgovor na ovo pitanje.

Kako prenosi španski list "AS", Erera se "obećao" Atletiku na pet narednih sezona, tako da će pojačati konkurenciju u veznom redu gde su Rodri, Partej, Koke, Saul...

Prethodno je Erera odbio ponude Arsenala i Totenhema, koji su takođe bili zainteresovani da ga dovedu kada su čuli da neće produžiti ugovor sa Portom, ali je "latino veza" odigrala ulogu i nije bilo teško kada je birao između Španije i Engleske.

Ektor Erera ima 28 godina i karijeru je počeo u Pačuki, a u Portu je od 2013. godine i za njih je do sada odigrao 236 utakmica i postigao 33 gola.

Iz Lige šampiona su ispali, te od sna da napadnu pehar na „Vanda Metrpolitanu“ nema ništa, u La Ligi zaostaju za Barselonom deset bodova, učešće u Kupu kralja odavno su završili, pa u Atletiku mogu da se posvete kovanju planova za narednu sezonu i rekonstruciji tima od koga se očekuje napad na trofeje.

A prvo ime koje je dogovoreno do počev od leta nosi dres Jorgandžija je – Ektor Erera!

U pitanju je kapiten Porta i jedan od najzahvalnijih igrača portugalske Primeire, koji je sa upravom Atletika dogovorio saradnju na pet sezona. S obzirom da u aprilu puni 29 godina, savršeno se uklapa u stil Dijega Simeonea da gro ekipe čine iskusni fudbaleri, a podatak da bi trebalo da potpiše do 2024. jasno ukazuje na plan čelnika madridskog kluba da u tom periodu naprave velike stvari što na domaćoj, što na međunarodnoj sceni.

Ono što je posebno interesantno jeste da Erera u Atletiko stiže bez obeštećenja. Za dva meseca mu ističe ugovor sa Portom, nije pomoglo ni ubeđivanja predsednika Pinta da Koste da obnovi saradnju pod malo boljim uslovima od sadašnjih, niti je sam klub želeo da mu izađe u susret i pristane na platu od 6.000.000 evra. Zasad nema informacija koliko će reprezentativac Meksika zarađivati u Madridu, ali je izvesno da Jorgandžije bez problema to mogu da pokruju njegove zahteve.

Ektor Erera se nalazio i na listama želja Intera, Juventusa, Rome i Arsenala, ali ih je sve pobedio – Atletiko.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar