Ovo je reakcija Rusije na protest

Rusija želi da se Srbija dinamično razvija, i uverena je da će srpsko rukovodstvo učiniti sve kako bi se rešila situacija sa protestima u zemlji, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Svijet 18.03.2019 | 12:42
Ovo je reakcija Rusije na protest
„Srbija je naš partner, partnerska strana sa kojom nas vezuju istorijski i kulturni odnosi. Zbog toga, naravno, želimo da vidimo Srbiju kao stabilnu zemlju koja se dinamično razvija. I činimo sve da tako bude u okviru bilateralni odnosa. To je unutrašnja stvar Srbije. Uvereni smo da srpsko rukovodstvo čini sve kako bi razrešilo ovu situaciju“, komentarisao je Peskov proteste u Srbiji.

U subotu i nedelju u Beogradu su održane protivvladine demonstracije koje je organizovala opozicija aktuelnog srpskog predsednika Aleksandra Vučića. U subotu su demonstranti ušli u zgradu nacionalne radio-televizije RTS sa zahtevom da se promeni uređivačka politika i pretili zaposlenima. Opozicija je u nedelju pokušala da probije policijski kordon oko Predsedništva i policijske uprave.

Na uličnim demonstracijama protiv Vlade, koji se održavaju svake nedelje u Beogradu i drugim gradovima Srbije više od tri meseca, uglavnom učestvuju aktivisti devet stranaka i pokreta, ujedinjenih u Savez za Srbiju, kao i obični građani. Savez ima predsedništvo, od kojih su najpoznatiji članovi bivši ministar spoljnih poslova Srbije i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i lider parlamentarne stranke Dveri Boško Obradović. Akcije su dosad bile mirne. Organizatori smatraju da je u zemlji uspostavljen nedemokratski režim vlasti i zahtevaju ostavku predsednika.

(Sputnjik)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Đorđe

18.03.2019 11:59

"Srbije više od tri meseca, uglavnom učestvuju aktivisti devet stranaka i pokreta, ujedinjenih u Savez za Srbiju, kao i obični građani". Da ovo nije rekao neki Peskov iz rusije, nismo znali, Strašno, a Beograd tako blizu...

ODGOVORITE
Name

To Rusijo!

18.03.2019 12:07

Neka su se i ovi smećari javili!

ODGOVORITE
Name

Dora.

18.03.2019 16:06

Zbog čega smećari? Kaži pokvarenik jedan .Fujjj.

Name

Re Dora.

18.03.2019 18:51

Nemoj se čuditi, tako misle i govore srpski neprijatelji!

Name

Sta Reci

18.03.2019 19:34

Srpski patriotizam u najk patikama.

Name

Mm

18.03.2019 12:20

Neznam da li postoji dve vrste gradjana,obicni i pravi ali to je u Srbiji.Kod nas.su visoki i niski.

ODGOVORITE
Name

Radenko

18.03.2019 12:27

Protesti marginalnih opozicionara,kao sto je Bosko Obradovic koji je ovim stavio tacku na svoju politicku karijeru,jer se udaljio od principa na kojim se zasnivalo njegovo politicko djelovanje...Nacionalizam patritizam i pravoslavlje...sve je pogazio..

ODGOVORITE
Name

Neđo.18.3.2019

18.03.2019 19:21

Radenko---Boško,Đilas i Vuk jeremić tosu najveći zločinci Srpskom narodu.Srbija ako to ne sankcijoniše neće valjati za građane Srbije.Sve štoje polupano u RTSu ,poslati račum Đilasu i njegovim pajtašima.Pravo je dasu puštili studente.Drugi puta ako bi iti studenti to zloupotrebili,ostranitiga sa studija da nema pravo na studije.Sve dok nebudete tako uradili uvek ćete imati problema.Neznam šta vam prestavlja,Vuk jeremic u svetu kad pljuje svoj sopstveni naro.

Name

Geto zvani Banja Luka

18.03.2019 12:28

Njihov ministar policije u Srbiji reče možete da protestujete koliko hoćete, da šetate kuda želite i da uzvikujete šta vam pada na pamet samo nemojte da pravite nasilje. Kod nas ništa od toga ne smijemo. Ljudi su protestovali mirno devet mjeseci i na kraju dobili batine I krvi je bilo više nego u Parizu. Danas na konferenciji niko da upita kako to da u Srbiji može a kod nas ne može da se ide u protestne šetnje a toliko se kunu u Vučića i Srbiju. Mi smo stvarno u GETU.

ODGOVORITE
Name

Arsa

18.03.2019 15:27

Putine duvaj ga, idi na Krim, odjebi od Srba!

ODGOVORITE