ABA: Partizan izgubio od FMP-a i ide na Zvezdu!

Sada je jasno: "Večiti" derbi u polufinalu ABA! FMP u neizvesnoj završnici nadigrao crno-bele, koji će definitivno osvojiti četvrto mesto u regularnom delu sezone. Sjajni Rit i Uskoković. Incident u 18. minutu, isključeni Bursać i Gagić.  FMP naredio – derbi! Partizan na Zvezdu u polufinalu ABA lige.  Meč u Železniku obeležio incident između Đorđa Gagića i Aleksandra Bursaća.

Košarka 16.03.2019 | 20:30
ABA: Partizan izgubio od FMP-a i ide na Zvezdu!
Duop Rit postigao je poslednjih šest poena za FMP, a Markus Pejdž posle dve trojke u poslednjim minutima nije uspeo da pogodi i treću, koja bi Partizanu donela pobedu na uvek "vrućem" gostovanju u predgrađu.

FMP (10-12) - Partizan (14-8) 73:72 (18:17, 27:22, 16:16, 12:17)!

Ovakvim ishodom utakmice 22. kola otpala je i teoretska mogućnost da crno-beli zauzmu treće mesto.

To znači da su potvrđeni parovi polufinala plej-ofa (1) Crvena zvezda - (4) Partizan i (2) Cedevita - (3) Budućnost, u kojima će za plasman u finale biti potrebno zabeležiti dve pobede.

Prvi od dva ili tri "večita" derbija u narednom periodu biće odigran u subotu 23. marta.

Gledaćemo večiti derbi u polufinalu plej-ofa ABA lige! Tako je „naredio“ FMP, koji je u poslednjem kolu na svom terenu savladao Partizan i time ga poslao na Crvenu zvezdu u doigravanju za titulu prvaka i za mesto u Evroligi – 73:72.

Napeto je bilo u Železniku gotovo od početka utakmice. Tesan rezultat sve vreme i tradicionalno tenzija između dva tima. Sve je eksplodiralo dva i po minuta pre kraja poluvremena, kada su se zakačili Đorđe Gagić i Aleksandar Bursać.

Umalo je došlo do teškog incidenta, Gagića su saigrači jedva obuzdavali da fizički ne nasrne na Bursaća, potom su ga smirivali i čelnici kluba, pa je tek posle nekoliko minuta centar Partizana uspeo da se ohladi i da ode u svlačionicu. Ostalo je potpuno nejasno šta se tačno dogodilo, jer nekog vidljivog, barem fizičkog, kontakta između njih nije bilo. Varnica je samo odjednom buknula.

FMP je na poluvremenu imao šest poena prednosti (45:39), ali se ta razlika brzo topila i vraćala od dva do sedam poena razlike.

Poslednja četvrtina je bila maltene praznik antikošarke. Dva i po minuta nije bilo koša, šutirali su se „er bolovi“, ispadale lopte, pravili koraci u serijama...

Ipak, rezultatska drama je ostajala, jer nijedan tim nije uspevao da napravi opipljiviju razliku. Partizan je dva puta dolazio do vođstva trojkama Pejdža, poslednji put minut pre kraja.

Upravo je Amerikanac na kraju ispao tragičar, jer se odlučio da u poslednjem napadu šutne za tri poena, iako su i dva donosila trijumf crno-belima. Pejdž je promašio i time pečatirao Partizanu da u plej-of ulazi sa četvrtog mesta i ide na Crvenu zvezdu.

Najefikasniji igrač u timu FMP bio je Rit sa 16 poena, dok je Uskoković ubacio 15. Kod Partizana najefikasniji je bio Lendejl sa 14 poena, dok je Pejdž ubacio 13.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar