Čempionšip: Lids izgubio derbi i drugo mjesto!

Šefild Junajted slavio na Elandu! Norič? On je već premijerligaš. . .  Deluje da Kanarince niko ne može da zaustavi u prodru ka eliti.

Fudbal 16.03.2019 | 19:20
Čempionšip: Lids izgubio derbi i drugo mjesto!
Lids je danas trebalo da napravi možda i ključni korak ka povratku u englesku elitu posle punih 15 leta, ali umesto toga, pad na kolena. I gubitak druge pozicije. Da su dobili, momci sa Eland rouda pobegli bi trećeplasiranom Šefild Junajtedu na lepih plus pet. Pošto su poraženi (0:1) u derbiju isti taj Šefild prestigao ih je i preuzeo drugo mesto.   

Lids je još jednom igrao svoju igru. Držao loptu, kontrolisao utakmicu, ali gosti su sjajno stajali pozadi i sprečili biulo kakvu opasnost pred svojim golom. Marselo Bijelsa je u neku ruku pročitan jer kako se drugačije izraziti ukoliko jedan tim utakmicu završi sa 70 odsto poseda lopte, a pritom ne uputi nijedan udarac u okvir gola rivala? 

Šefild se koncentrisao na kontre, čekao grešku domaćina i dočekao ju je u 71. minutu. Jedna duga lopta koja baš i nije imala mnogo smisla došla je do Bilija Šarpa - ili bolje reći on se sam izborio za nju - bivšeg igrača Lidsa. Ovaj izdržao nekoliko snažnih nasrtaja, jedan dribling, drugi i onda ubitačan pas. Kris Bešem sve je to lepo pratio, ubacio se u pravi čas i opalio sa ivice šesnaesterca. Kiko Kasilja se opružio ali nije uspeo - 0:1. 

Gosti su se posle vodećeg gola još voše zatvorili. Lids je pokušavao da dođe do gola, ali bezuspešno. Na kraju je čak utakmicu završio sa čovekom manje, jer je Kasilja zaradio isključenje zbog starta van kaznenog prostora. Rukavice je, hramljući, navukao Pontus Janson, koji se nešto ranije povredio. 

Promene rezultata nije bilo, baš kao ni šansi...

Norič je učvrstio lidersku poziciju i zakoračio u Premijer ligu. Sve je izvesnije da će Kanarinci sa nemačkim šmekom Danijela Farkea proći prvi kroz cilj i dovesti elitni engleski fudbal sledeće sezone na svoj Kerou Roud.

Zasluženo, oni ne mogu da kiksnu već šest uzastopnih utakmica, a danas su uspeli da slave i na gostovanju žilavom Roteramu (2:1). Domaćin kojem gori pod nogama i koji se nalazi u borbi za opstanak borio se koliko je mogao, uspeo i da izjednači početkom drugog poluvremena, ali je izdržao samo pet minuta s aktivnim rezultatom.

Mladi i talentovani napadač Ben Godfri bio je spretan u 58. minutu i posle kornera glavom doneo veliku radost Noriču i četiri boda razlike u odnosu na drugoplasirani Šefild Junajted.

U borbi za plej-of Vest Bormvič Albion je i drugu utakmicu predvođen priverenim trenerom Džejmsom Šenom rešio u svoju korist. Ovaj put Vrećice su slavile na gostovanju u Londonu protiv Brentforda s 1:0, čime su uvećali prednost nad petoplasiranim Midlzbrom na devet bodova i deluje da im je baraž osam kola pre kraja zakucan.

Boro je ubedljivo poražen na Vila Parku sa čak 3:0, a četvrta vezana pobeda dovela je nekadašnjeg šampiona Evrope na poziciju broj šest i borbu za plej-of. Nema šta, sjajan posao trenera Vile Dina Smita koji ih je preuzeo u lošoj poziciji u donjem delu tabele.

Kandidaturu za baraž ističe poslednjih nedelja ozbiljno i Preston. Tim sa Dipdejla takođe je ušao loše u sezonu, ali posle sjajnih serija pobeda eto ga na sedmom mestu. Danas su do nove pobede nad Birmingemom stigli u 95. minutu zahvaljujući pogotku Šona Megvajera.

U borbi za opstanak nema većih promena. Ipsvič i Bolton klize lagano ka Ligi 1, mada su Traktoristi izvukli danas bod portiv favorizovanog Notingem Foresta (1:1). Bolton je pukao kao zvečka na gostovanju u Viganu - 5:2. 

ČEMPIONŠIP - 38. kolo

Subota

Lids - Šefild Junajted 0:1 (0:0)
/Bešem 71/

Aston Vila - Midlzbro 3:0 (2:0)
/El Gazi 28, Mekgin 44, Adoma 88/

Brentford - Vest Bromvič 0:1 (0:0)
/Edvards 51/

Hal - KPR 2:2 (2:0)
/Bouven 7, 44 - Skoven 62, Hemed 84/

Ipsvič - Notingem 1:1 (1:1)
/Kvaner 5 - Nolan 31. autogol/

Preston - Birmingem 1:0 (0:0)
/Megvajer 90+5/

Roteram - Norič 1:2 (0:1)
/Adžaji 53 - Meklin 45, Godfri 58/

Šefild Venzdej - Blekburn 4:2 (1:0)
/Flečer 10, Nuhiju 60, Jorfa 80, Matijas 87 - Konvej 72, Benet 88/ 

Stouk - Reding 0:0

Vigan - Bolton 5:2 (1:0)
/Garner 4, Mejsi 51, Pauvel 55, Džejkobs 69, Klark 81 - O'Nil 62, Ameobi 80/ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar