Prva liga RS: Remi Semberaca, po mjeri Borca!

Sloga iz Gornjeg Crnjelova je u Gradišci remizirala sa Kozarom i tako Borcu dala priliku da sa pobjedom protiv Slobode stekne pet bodova prednosti. Do velike pobjede u Banjaluci je došao Željezničar protiv Rudara iz Prijedora.  Borac ima "meč-loptu" za titulu! Ubjedljivom pobjedom nad Slobodom iz Mrkonjić Grada (4:0), crveno-plavi su kreirali "meč-loptu" da eventualnim trijumfom protiv Sloge u sljedećem kolu pobjegnu na "plus osam" bodova i praktično riješe pitanje šampiona.

Fudbal 16.03.2019 | 19:30
Prva liga RS: Remi Semberaca, po mjeri Borca!
Rezultatu iz Gradiške najviše se raduju u banjalučkom Borcu!

Kozara je u vođstvo došla u 18. minutu.

Domaćini su organizovali brz kontranapad, lopta je na lijevoj strani došla do Dejana Glišića koji se sručio prema šesnaestercu u kom ga je s leđa oborio Nemanja Matović, a sudija Jovo Karić je pokazao na bijelu tačku.

Siguran izvođač je bio Srboljub Jandrić.

Taj rezultat na semaforu je stajao sve do 61. minuta kada je Dragiša Komarčević u šesnaestercu pronašao Jocu Stokića koji je zatresao mrežu iza leđa Srđana Modića i postavio konačnih:

Kozara - Sloga 1:1 (1:0)!

Tim Dragana Mićića je ovaj meč okončao sa dva igrača manje pošto su isključenja zaradili Vukašin Benović i Igor Krmar, dok su sreće imali u nadoknadi vremena.

Sudija Karić je još jednom pokazao na bijelu tačku nakon što je još jednom u šesnaestercu oboren Glišić.

Kao i u 18. minutu odgovornost je preuzeo Jandrić i pogodio prečku!

Borac ima "meč-loptu" za titulu! Ubjedljivom pobjedom nad Slobodom iz Mrkonjić Grada (4:0), crveno-plavi su kreirali "meč-loptu" da eventualnim trijumfom protiv Sloge u sljedećem kolu pobjegnu na "plus osam" bodova i praktično riješe pitanje šampiona.

Crveno-plavi mogu da stave šampanjac na hlađenje!

Banjalučki Borac ponovo ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu, koja je remijem u Gradišci protiv Kozare (1:1) omogućila crveno-plavima da eventualnim trijumfom u gostima kod tima iz Gornjeg Crnjelova u sljedećem kolu zakorače u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Izabranici Darka Vojvodića su u subotu zabilježili rutinski trijumf nad Mrkonjićanima pogocima Almedina Ziljkića u prvom, te Miloša Žeravice, Saše Kajkuta i Stojana Vranješa u drugom poluvremenu.

Pojačanje Banjalučana iz Tuzle siti, koji je bio odličan i na pripremama u Antaliji, oslobodio se u 34. minutu svog čuvara i plasirao loptu u bliži ugao. Golman Mrkonjićana Dean Vuković uspio je vršcima prstiju da je dodirne, ali je udarac bio dovoljno snažan i precizan pa je lopta završila iza njegovih leđa - 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Borac je povisio na 2:0 pogotkom Miloša Žeravice.

Nakon centaršuta Ziljkića, u skoku su bili Stojan Vranješ i Saša Kajkut, ali je golman Vuković uspio da izbije loptu na vrh kaznenog prostora, odakle je Žeravica uhvatio poluvolej i poslao je pod prečku - 2:0.

Poslije nešto više od sata igre na Gradskom stadionu, Saša Kajkut je sjajnim udarcem sa nekih 25 metara pogodio za 3:0, da bi u samom finišu tačku na siguran i ubjedljiv trijumf Banjalučana stavio Stojan Vranješ.

Bila je ovo 15. pobjeda ove sezone za Borac, dok su gosti iz Mrkonjić Grada uknjižili deveti poraz, četvrti u posljednjih pet utakmica.

Jedinu opasniju akciju Sloboda je izvela u finišu utakmice kada je rezervista Radivoje Jović šutirao glavom, ali je odlično intervenisao golman crveno-plavih Nemanja Trkulja, koji se poslije povrede vratio na gol Banjalučana.

Danas su u sklopu 18. kola odigrane još četiri utakmice, a najzanimljivije je bilo u Banjaluci u duelu između Željezničara i Rudara.

Prijedorčani su odlično otvorili meč i već u 7. minutu došli do vođstva preko defanzivca Nedima Ramića.

Ipak, u nastavku preokret Banjalučana u režiji Luke Kulenovića.

"Sedmica" domaćih je metu pronalazila u 25. i 36. da bi konačnih 3:1 postavio Bojan Marković nakon sat vremena igre.

Pored pobjede, Željo razlog za slavlje ima i u tome što je sa ova tri boda prestigao Kozaru na četvrtom mjestu.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 18. KOLO:

Kozara - Sloga GC 1:1 (1:0)
/Jandrić pen 18 - Stokić 61/

Podrinje - Alfa Modriča 1:0 (0:0)
/Vujić 88/

Sutjeska - Drina 1:1 (0:0)
/Okuka 75- Elez ag 54/

Tekstilac - Slavija 1:0 (0:0)
/Đorđević 90/

Željezničar - Rudar Prijedor 3:1 (2:1)
/Kulenović 25, 36, Marković 60 - Ramić 7/

Borac - Sloboda 4:0 (1:0)
/Ziljkić 34, Žeravica 46, Kajkut 62, Vranješ 89/

TABELA: Borac 47, Sloga 42, Rudar Prijedor 31, Željezničar 24, Kozara 23, Podrinje 23, Alfa Modriča 19, Slavija 19, Sutjeska 18, Drina 18, Sloboda 17, Tekstilac 17.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

igor

16.03.2019 20:12

Ovo u GRADISCI je kradja,STID ME STO SAM Gradiskak,RESPEKT SLOGI

ODGOVORITE
Name

MILOS

17.03.2019 09:34

REKO Dodik BORAC mora biti PRVI,,,,,

ODGOVORITE